• Vianoce

          • Pokojné prežitie vianočných sviatkov a všetko dobré v novom roku

            žiakom, ich rodinám a priateľom školy

            praje kolektív pracovníkov ZŠ Levočská. 

          • S vločkami a pastiermi do Betlehema

          • Obdobie pandémie prerušilo dlhoročnú tradíciu besiedok, ktoré spríjemňovali blízkym našich žiakov čakanie na najkrajší sviatok v roku. O ich návrat sa postarali žiaci druhého ročníka, ktorí si pre svoje rodiny pod vedením triednych učiteliek pripravili krásny a bohatý program. Básne a piesne v podaní detí zohriali srdiečka rodičov, čo potvrdili aj slzy dojatia v ich očiach. Vianočnú atmosféru doplnil tradičný punč a sladké maškrty. Naši žiaci vystúpili aj pred prvákmi a tí ich odmenili koledami a vinšami.

            Posedenie pri jedličke dopadlo na výbornú a keďže Vianoce sú sviatky pokoja, lásky a rodinnej pohody, tak aj naši žiaci Vám ich zo srdca želajú.

            Autor: Triedne učiteľky žiakov 2. ročníka

            Fotogaléria: Vianočná besiedka

          • Najkrajšia vianočná ozdoba

          • Vianočný čas je obdobím roka, kedy domácnosti aj verejné miesta hýria výzdobou od výmyslu sveta. Školy nie sú výnimkou a naša žiacka rada spestrila toto krásne obdobie súťažou o najkrajšiu ozdobu spojenú s výstavkou.

            Na výstavke sa tak ocitli: háčkovaný snehuliak od Kristínky Kičurovej z 9.B triedy, stromček zo šišiek a drevená dekorácia od Sone ČandíkovejNicoly Tančákovej z 8.B triedy, zimná krajinka a anjel od Kornélie HajdukovejMelánie Matviakovej z 9.A triedy, vianočná guľa a snehuliak od Natálie MarťákovejViktórie Kačmarikovej zo 6.A triedy a papierové ozdoby od žiakov 4.A triedy - Kláry Dziakovej, Patrika Hrica, Tobiasa KerpčáraLea Štefánika. Za kreatívnu prácu si zaslúžili sladké odmeny. Originálne výrobky si odniesli domov, aby nimi skrášlili aj svoje domáce prostredie.

            Autor: Mgr. Nadežda Drobňáková, koordinátorka ŽŠR

            Fotogaléria: Najkrajšia vianočná ozdoba

          • Antireklama drogám, alkoholu a závislostiam

          • Posledné týždne prebiehala na našej škole súťaž o najlepšiu ANTIREKLAMU drogám, alkoholu a závislostiam. Do súťaže sa zapojilo 18 žiakov, ktorých výtvory si môžete pozrieť na tomto odkaze: Antireklama

            Žiaci druhého stupňa hlasovali a vybrali 2 najkrajšie práce. Na 1. mieste sa so svojou prácou umiestnila Iana Losikhina (7.A) s počtom hlasov 23 a Sofia Malastová (7.B) s počtom hlasov 18 získala 2. miesto.

            Všetkým súťažiacim ďakujeme za krásne práce a účasť v súťaži.

            Autor: Mgr. Juliana Dlugošová

            Fotoalbum: Antireklama

          • Vianočné aranžovanie

          • 15.12.2022 sa v CVČ uskutočnila súťaž Vianočné aranžovanie. Úlohou súťažiacich bolo vytvoriť vianočnú dekoráciu vo vintage štýle. Našu školu reprezentovali: Soňa Čandíková (8.B), Nikola Lompartová (6.A), Ema Krafčíková (3.A) a Barbora Mišenková (3. A).

            Súťažiace predviedli svoju šikovnosť, kreativitu a fantáziu, výsledkom čoho boli krásne originálne práce. V silnej konkurencii si veľmi pekné 3. miesto vysúťažila Barbora Mišenková, ktorá bola jednou z najmladších účastníčok súťaže. 

            Srdečne blahoželáme!

            Mgr. Anna Rabíková

            Fotoalbum: Vianočné aranžovanie

          • Mikuláš v našej škole

          • Tradične aj tento rok 6. decembra zavítal do našej školy sv. Mikuláš aj so svojimi pomocníkmi. Navodili príjemnú atmosféru, obdarovali všetkých žiakov a zamestnancov školy sladkosťami hneď ráno pred prvou vyučovacou hodinou. Neskôr obchádzali triedy 1. stupňa ZŠ. Deti s iskričkami v očiach netrpezlivo očakávali milú návštevu. Mikuláša vítali básničkami, pesničkami a úprimne sa tešili, že ich prišiel navštíviť a nezabudol aj na výslužku v podobe sladkostí, ktoré si určite zaslúžili.

            Mikuláška a jeho pomocníkov s úsmevom odprevadili a on sa pobral na ďalšiu cestu za ostatnými deťmi.

            Milý Mikuláš, príď k nám o rok zas!

            Autor: PaedDr. Mária Tirpáková

            Fotogaléria: Mikuláš v škole

          • Stretnutie s Mikulášom v lesoparku

          • Blíži sa čas, ktorý majú deti najradšej - Mikuláš a po ňom Vianoce. Žiaci zo športového a športovo - turistického krúžku sa ich už so svojimi pani učiteľkami nevedeli dočkať, a tak sa v sobotu 3. decembra vybrali za Mikulášom do lesoparku. Toto stretnutie zorganizovalo Centrum voľného času v spolupráci s turistickým klubom v Starej Ľubovni.

            Žiaci absolvovali pešiu túru z mesta do lesoparku a po krátkom oddychu sa začali obzerať, kde by Mikuláš mohol byť. Privolali ho pomocou krátkej básničky a on  prišiel v sprievode anjelov a čertov. V príhovore oslovil deti, aby nevysedávali len pri mobiloch a tabletoch, ale aby sa venovali aj kamarátom, hrám vonku a pomáhali rodičom. Čert im zase tablety schvaľoval a sľuboval hory - doly, len aby ich k sebe nalákal. Na znak dohody sa mu mali podpísať vlastnou krvou. No deti sa oklamať nedali, za čo od Mikuláša dostali sladké balíčky a potom si s ním aj zatancovali. A keďže prekvapení nikdy nie je dosť, rozbehli sa do lesa hľadať ďalšie darčeky. Na záver si opiekli klobásku a slaninku prinesené z domu, aby sa posilnili na spiatočnú cestu.

            Autor: Mgr. Miriam Hnatkovičová

            Fotogaléria: Mikuláš v lesoparku

          • Seniorom z lásky

          • Blíži sa čas Vianoc. Čas, kedy sme štedrejší ako zvyčajne. Chceme obdarovať a potešiť svojich blízkych. No nie každý má to šťastie.

            "Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?" je názov charitatívnej akcie zameranej na pomoc starým ľuďom žijúcim v zariadeniach pre seniorov alebo osamelo. Aj v tomto roku sa do nej zapojili žiaci našej školy. Začiatkom decembra povkladali do krabíc niečo sladké, slané, teplé, voňavé i pre zábavu. Niektorí pribalili aj kus svojho srdiečka v podobe vlastnoručne vyrobeného darčeka, pozdravu alebo vianočného priania. A že tej lásky nebolo málo, svedčí aj množstvo nachystaných krabíc. Bolo ich takmer 90. Naši žiaci ukázali, že im nie sú ľahostajní ani neznámi ľudia. 

            Všetkým ďakujeme!

            Autor: Mgr. Miriam Hnatkovičová

            Fotoalbum: Seniorom z lásky

          • Charitatívna zbierka KILO

          • KILO je zbierka trvanlivých potravín, ktorú organizuje Mládežnícky parlament v Starej Ľubovni od roku 2008.

            Po „covidovej“ pauze sme s radosťou prijali informáciu, že v týždni od 28.11.2022 - 02.12.2022 bude opäť možné zbierať potraviny aj v školách.

            Za zbierku v tej našej je už tradične zodpovedná Žiacka školská rada. Zamestnanci a žiaci prinášajú potraviny, ktoré sa uskladnia na jednom mieste. Mládežnícky parlament si potraviny prevezme, odvezie na prerozdelenie a postará sa o doručenie do sociálne slabších rodín. V tomto roku sme pomohli vyzbieraním 202 kg potravín.

            Všetkým, ktorí sa na zbierke podieľali, srdečne ďakujeme.

            Autor: Mgr. Nadežda Drobňáková

            Fotoalbum: Charitatívna zbierka KILO

          • Florbalové súťaže

          • 28. a 29. novembra 2022 sa v mestskej športovej hale uskutočnili finálové okresné kolá vo florbale žiakov a žiačok základných škôl. Naše družstvá podali obetavé a sympatické výkony, vďaka ktorým obsadili v oboch kategóriách veľmi pekné 3. miesto. Na pamiatku si všetci odniesli bronzové medaily a do florbalovej vitríny pridali ďalšie cenné poháre.

            Srdečne blahoželáme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy.

            Školu reprezentovali: Dávid Lang, Tobias Dulák, Martin Dic, Samuel Barnovský, Jakub Golec, Dorota Landorová, Ema Hudáková, Liliana Vanická, Eliška Urbaňaková (všetci 9.B), Dávid Tomko, Martin Pjura, Roland Matfiak, Adam Repka, Melánia Matviaková, Kiara Viktória Thyriová (všetci 9.A), Michal Šebo, Dávid Plavnický (obaja 8.A), Timea Polanská, Alexandra Kantorová, Soňa Čandíková, Miriama Pčolková, Markus Dominik Kozub (všetci 8.B), Emma Fábryová a Veronika Jachmanová (obe 6.A). 

            Autor: Mgr. Róbert Boško

            Fotoalbum: Florbalové súťaže