• Deň narcisov 2024

          • Milí rodičia a priatelia našej školy,

            Liga proti rakovine pomáha na Slovensku onkologickým pacientom a ich blízkym už 34 rokov aj vďaka známej zbierke Deň narcisov, ktorá sa bude konať i prostredníctvom dobrovoľníkov z našej školy už tento štvrtok - 18. apríla. V tento deň, pripnutím kvietku narcisu, môžeme vyjadriť spolupatričnosť onkologickým pacientom a dobrovoľne ich finančne podporiť.

            Viac o možnostiach prispenia ako i konkrétnej pomoci onkologickým pacientom, ktoré realizuje Liga proti rakovine nájdete na www.dennarcisov.sk.

        • Riaditeľské voľno 12.04.2024
          • Riaditeľské voľno 12.04.2024

          • Dňa 12. apríla 2024 (piatok)

             riaditeľ školy udeľuje žiakom voľno

            v  súlade s § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z.

            V tento deň  sa nevyučuje

            a nebude v prevádzke

            školský klub detí a  školská jedáleň.

             

            Vyučovanie bude pokračovať podľa platného rozvrhu hodín od 15. 04. 2024.

          • Hviezdoslavov Kubín - okresné kolo

          • Dňa 23.03. sa v ľubovnianskom Dome kultúry uskutočnil už 70. ročník recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín. Našu školu v 3. kategórii reprezentovala Soňa Čandíková, žiačka 9.B triedy. V okresnom kole porotu zaujala prednesom prózy Čepiec od Kataríny Kucbelovej a v súťaži sa umiestnila na 3. mieste.

            Soni blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu školy.

            Autor: Mgr. Dagmar Džubáková

          • Exkurzia s Fruxikom

          • 20. marca navštívili deti z ŠKD so svojimi vychovávateľkami firmu GAS FAMILIA, ktorá im prezentovala výrobu 100% ovocnej šťavy, octu, horčice a alkoholu. Prehliadkou závodu ich sprevádzali pracovníčky firmy, od ktorých sa dozvedeli veľa nových informácií o postupe výroby ich produktov. Samozrejme, nemohla chýbať ochutnávka osviežujúcich štiav a chutných jabĺčok. Celú atmosféru deťom spríjemňoval maskot FRUXIK, z ktorého mali veľkú radosť. Exkurzia ich obohatila a bola pre nich zaujímavým zážitkom.

            Autorky: vychovávateľky ŠKD

            Fotoalbum: Exkurzia s Fruxikom

          • Personalizované rovesnícke učenie a kritické myslenie - workshop

          • Žiaci 8. ročníka mali vo štvrtok 26. marca možnosť spoznať prácu dobrovoľníkov z komunity mladých ľudí, ktorá na Slovensku pracuje pod názvom DigiPEERS. Lektori Dominika Adamovičová a Patrik Mirga pripravili pre žiakov aktivity, pri ktorých sa zamýšľali nad podstatou kritického myslenia a jeho fungovaním v každodennom živote. Výsledkom skupinovej práce boli plagáty o rozdieloch medzi kritickým a nekritickým myslením. 

            Autor: Mgr. Nadežda Drobňáková

            Fotoalbum: Workshop

          • Biblická súťaž - okresné kolo

          • Súťaž, ktorá sa uskutočnila 21. marca v ZŠ v Kamienke, má za cieľ výchovu k hodnotám a medziľudským vzťahom na základe spoznávania postáv a udalostí z Biblie.

            V kategórii A nás reprezentovalo družstvo týchto žiakov:
            Alica Strišovská (2.A)
            Šimon Rybovič (2.B)
            Diana Najmiková (2.B)

            Druhákom, ktorí sa umiestnili na 3. mieste, blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu školy.

            Autor: Mgr. Slavka Rusnačková

        • Návšteva kostola sv. Mikuláša
          • Návšteva kostola sv. Mikuláša

          • V rámci hodiny náboženskej výchovy navštívili 12. marca žiaci 5. ročníka so svojimi učiteľkami Mgr. Máriou Grešovou a Mgr. Slavkou Rusnačkovou farský kostol sv. Mikuláša v Starej Ľubovni. Pred chrámom ich čakal Jakub Ondrej, sprievodca z informačného centra. Oboznámil ich s časťami a zariadením kostola, spomenul aj informácie z histórie jeho stavby. Žiaci mali priestor na otázky i čas na prehliadku chrámu. Na záver sa poďakovali za slová, ktoré ich obohatili a exkurziu ukončili modlitbou.

            Autor: Mgr. Slavka Rusnačková
             

          • Florbal - okresné kolá

          • V dňoch 21. - 22. marca sa uskutočnili okresné kolá vo florbale žiakov a žiačok základných škôl.

            Naše dievčatá obsadili veľmi pekné 2. miesto, keď po víťazstvách v základnej skupine nad rovesníčkami z Veľkého Lipníka a Jakubian nestačili vo finálovom stretnutí na súperky zo ZŠ s MŠ sv. Cyrila a Metoda. Srdečne blahoželáme k peknému úspechu!

            Chlapci odohrali svoju základnú skupinu v našej telocvični. V prvom zápase si poradili so žiakmi z Hniezdneho pomerom 12:3. O postupujúcom do finálovej skupiny sa rozhodlo v stretnutí proti tímu z Jakubian. Napínavý a emotívny súboj zvládli len o jediný gól lepšie súperi, a tak sa tento rok naši žiaci neprebojovali do záverečnej časti turnaja. 

            Všetkým žiakom a žiačkám ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy.

            Autor: Mgr. Róbert Boško

            Fotoalbum: Florbal - okresné kolá

          • Spelling Bee

          • Mimoriadne obľúbená súťaž v hláskovaní anglických slov SPELLING BEE si našla aj tento rok svojich priaznivcov. Víťazi triednych kôl si zmerali svoje sily v školskom kole, ktoré bolo plné napätia, zábavy, ale hlavne koncentrácie.

            Tohtoročné výsledky:

            1. miesto: Alexandra Virostková (6.A)

            2. miesto: Tatiana Tkáčiková (5.A)

            3. miesto: Maxim Dulák (6.B)

            Víťazom srdečne gratulujeme.

            Autori: Mgr. Mária Budzáková, Mgr. Nadežda Drobňáková

            Fotoalbum: Spelling Bee

          • Ponožková výzva

          • Každoročne si 21. marca pripomíname Svetový deň Downovho syndrómu. Tento rok sa niesol v duchu hesla Skončime so stereotypmi!

            Ľudia s mentálnym znevýhodnením majú individuálnu identitu, ale záujmy a schopnosti ako každý iný. Downov syndróm je iba niečo, čo túto komunitu spája. Všetci sme rozdielni a zároveň rovnakí. Zaslúžime si rovnaké príležitosti, zaobchádzanie aj miesto v spoločnosti.  

            Už tradične si v našej škole v tento deň obúvame dve rozdielne ponožky, čím dávame najavo, že inakosť je normálna a patrí do nášho života.

            Autor: koordinátori Mgr. Nadežda Drobňáková, Mgr. Juliana Dlugošová

            Fotoalbum: Ponožková výzva

          • Stolnotenisový turnaj

          • Pred jarnými prázdninami sa konal v škole turnaj o titul Majstra školy v stolnom tenise. Žiaci 5. až 9. ročníka, pre ktorých bol turnaj určený, sa prihlásili vo vyššom počte, preto boli rozdelení do 4 kategórií - 2 dievčenské a 2 chlapčenské. Všetci bojovali s veľkou chuťou, zápalom a nasadením a svojim súperom nedarovali naozaj ani loptičku.

            Výsledky:

            Mladšie žiačky:

            1. miesto: Zoja Čarnotová (6.B)

            2. miesto: Terézia Ondrejičková (6.B)

            Mladší žiaci:

            1. miesto: Maxim Dulák (6.B)

            2. miesto: Peter Chlebák (6.B)

            Staršie žiačky:

            1. miesto: Veronika Jachmanová (7.A)

            2. miesto: Sára Budzáková (9.B)

            Starší žiaci:

            1. miesto: Patrik Dzedzina (9.A)

            2. miesto: Gerard Reľovský (8.B)

            Starší žiaci a žiačky našu školu reprezentovali aj na okresnej súťaži. Tá je však organizovaná pre štvorčlenné družstvá, preto boli do tímov zaradení ďalší šikovní stolní tenisti zo školy. Okresná súťaž privítala družstvá chlapcov a dievčat v športovej hale. Chlapci zápolili v pondelok (11. marca) a dievčatá v piatok (15. marca). Naše družstvá predviedli výborné športové výkony, bojovného ducha a ukázali aj skvelý príklad tímovej spolupráce.

            Pri záverečnom vyhlasovaní výsledkov sa dievčatá tešili z bronzového 3. miesta, chlapci obsadili 4. priečku. Srdečne blahoželáme!

            Za úspešnú reprezentáciu školy ďakujeme Sofii Malastovej (8.B), Sáre Budzákovej (9.B), Emme Fábryovej (7.A), Veronike Jachmanovej (7.A), Patrikovi Dzedzinovi (9.A), Gerardovi Reľovskému (8.B), Emanuelovi Sivuľkovi (8.B) a Dávidovi Plavnickému (9.A).

            Autorky: Mgr. Juliana Dlugošová, PaedDr. Stanislava Ištoková

            Fotoalbum: Stolnotenisový turnaj

        • Chemická olympiáda
          • Chemická olympiáda

          • Dňa 14. marca 2024 sa v našej škole konalo okresné kolo chemickej olympiády.

            Nás reprezentovali žiačky 9.B triedy - Nicole Tančáková a Miriama Pčolková. Dievčatá zvládli teoretické aj praktické úlohy veľmi úspešne - Nicole získala výborné 3. miesto. Miriama sa stala úspešnou riešiteľkou.

            Za úspešnú reprezentáciu školy dievčatám ďakujeme!

            Autor: Mgr. Juliana Dlugošová

            Fotoalbum: Chemická olympiáda

          • Objavujeme svet IT a grafického dizajnu

          • V rámci spolupráce so združením “Aj TY v IT” sme usporiadali v našej škole workshop zameraný na grafický dizajn a kreatívne vyjadrovanie v digitálnom priestore. Žiačky 7. a 8. ročníka mali jedinečnú príležitosť osvojiť si pod vedením skúsenej lektorky základy práce s Canvou - nástrojom, ktorý otvára dvere do sveta vizuálnej komunikácie.

            Dievčatá získali praktické skúsenosti a naučili sa, ako im môže technológia Canva pomôcť pri vytváraní pútavých dizajnov, posilniť ich tvorivosť a prezentáciu nápadov.

            Workshop bol nielen o získavaní nových zručností, ale aj o inšpirácii a motivácii dievčat, aby sa nebáli vstúpiť do sveta IT a objavovať v ňom nové možnosti.

            Tešíme sa na ďalšie podujatia, ktoré pomôžu formovať budúce generácie žien v technológiách.

            Autor: Ing. Helena Dufalová

            Fotoalbum: Canva

          • English breakfast

          • Jednou z preberaných tém na hodinách anglického jazyka v 6. ročníku sú tradičné anglické raňajky. Aj v tomto školskom roku si šiestaci pripravili čaj s mliekom a chutné toasty s jedinečnou britskou nátierkou Marmite, vyrobenou z kvasnicového extraktu.

            Fotoalbum: English breakfast

          • Kraslice

          • 6. marca si žiaci 7.A triedy spestrili výtvarnú a triednickú hodinu vlastnoručným zdobením kraslíc. Naučili sa, ako veľkonočné vajíčko očistiť, pripraviť na výzdobu a podľa vlastnej fantázie vymaľovať. Najviac sa im páčilo zdobenie voskom, ktorého výsledkom bol jeden zo symbolov Veľkej noci - bahniatko. Originálne kraslice potešili každého a siedmaci zistili, aká dôležitá pri ich výrobe je trpezlivosť.

            Za ochotu a pomoc ďakujeme pani Darine Dziak, ktorá s láskou a oduševnením odovzdala našim žiakom svoje skúsenosti .

            Autor: Mgr. Mária Grešová