• Trieda so športovou prípravou so zameraním na florbal a karate
          • Trieda so športovou prípravou so zameraním na florbal a karate

          • V školskom roku 2023/2024 plánujeme otvoriť od 5. ročníka pre chlapcov a dievčatá triedu s rozšíreným vyučovaním  športovej prípravy so zameraním na florbal a karate.

            Všetky potrebné informácie a prihlášku nájdete na webovej stránke školy v priečinku: Športová trieda 5. ročník.

          • Otvorená hodina pre predškolákov

          • 20. a 23. marca k nám zavítali so svojimi učiteľkami budúci prváci z MŠ na Tatranskej ulici. Posadili sa do školských lavíc na jednu vyučovaciu hodinu, ktorá bola venovaná rozprávke o Snehulienke a siedmich trpaslíkoch. Predškoláci im pomáhali poskladať geometrické tvary, vypočítať príklady na počítadlách, spočítať a dokresliť chýbajúce lupene na kvetoch, priradiť bodky k číslam a napísať tlačený tvar písmen na školskú tabuľu. Žiaci z 1.A sa budúcim prváčikom pochválili, ktoré písané tvary písmen už poznajú a prečítali im text zo šlabikára. Nakoniec si spoločne zahrali hru „Živá abeceda,“ v ktorej vytvorili zo svojho tela písmená.

            Autor: Veronika Sekelská

            Fotogaléria: Otvorená hodina pre predškolákov

          • Obaly na knihy

          • V súčasnosti si viac ako inokedy uvedomujeme význam ochrany životného prostredia. Snažíme sa vytvárať čo najmenej odpadu, separujeme, recyklujeme, upcyklujeme a vedieme k tomu aj našich žiakov. Na hodinách pracovného vyučovania sa štvrtáci zamysleli nad tým, v čom majú obalené svoje knihy a zošity. Zistili, že obaly z plastu stoja ich rodičov nemálo peňazí, a tak si zo starých kalendárov a baliaceho papiera vyrobili vlastné - nádherné a lacné. Pri pohľade na nich sa nejedna mamka a ocko v spomienkach vrátili do svojich školských čias.

            Autor: Mgr. Miriam Hnatkovičová

            Fotoalbum: Obaly na knihy

        • Úspech v Pytagoriáde
          • Úspech v Pytagoriáde

          • Priaznivci matematiky a školskí úspešní riešitelia Pytagoriády si zmerali svoje logické uvažovanie a vedomosti so žiakmi základných škôl nášho okresu 20. 03. 2023  a 21. 03. 2023. Potešili sme sa z druhého miesta Jána Baláža z V. A v kategórii P5 a Maxima Jozefa Pisarčíka zo VI. B v kategórii P6. K úspešným riešiteľom 44. ročníka Pytagoriády sa zaradili Lívia Slodičáková z III. A, Tomáš JankuraTatiana Tkáčiková zo IV. A, Sofia Malastová zo VII. B a Victor Huang z VIII. A. O správne vyriešenie 15tich súťažných úloh, na vyriešenie ktorých mali 60 minút, sa pokúšali aj ďalší desiati žiaci od tretieho po ôsmy ročník.

             

            Všetkým zúčastneným blahoželáme k umiestneniu a úspechu v súťaži, v ktorej okrem správnosti vypočítaných príkladov rozhoduje aj čas, za ktorý žiaci dané úlohy vypočítajú.

            Autor: Mgr. Ľubomíra Zichová

          • Svetový deň Downovho syndrómu

          • 21. marca sme si v našej škole pripomenuli dôležitosť prijatia inakosti formou tzv. ponožkovej výzvy.

            Ponožky boli pre deň Downovho syndrómu vybrané preto, lebo ich tvar pripomína chromozómy. Žiaci si obuli ponožky, ktoré na prvý pohľad spolu nesúvisia - líšia sa vzorom alebo farbou. Tým sme dali najavo, že si uvedomujeme odlišnosť ľudí s týmto ochorením.

            Okrem rozdielnych ponožiek sme sa prostredníctvom príspevku v školskom rozhlase dozvedeli, že dátum 21. marec nebol pre tento deň vybraný náhodne. Jadro zdravej bunky človeka obsahuje 46 chromozómov usporiadaných v pároch (23 pochádza od otca a 23 od matky). Na uľahčenie identifikácie sa chromozómové páry označujú číslami od 1 do 23. Ak sa na 21. chromozóme nahromadí genetický materiál a nevznikne pár, ale nadbytočná kópia chromozómu, vznikne tzv. trizómia chromozómu 21.

            Za príspevok do rozhlasu sa chceme poďakovať pani učiteľke Dlugošovej a za organizáciu Ponožkovej výzvy pani učiteľke Drobňákovej.

            Autor: Mgr. Nadežda Drobňáková, koordinátorka žiackej školskej rady

            Fotoalbum: Svetový deň Downovho syndrómu

          • Deň bez drog

          • Dňa 16.03.2023 sa žiaci 5. až 9. ročníka zúčastnili na prednáške pri príležitosti Dňa BEZ DROG v našej škole. Vypočuli si množstvo zaujímavých informácií o návykových látkach a o tom, ako vedia negatívne ovplyvniť ľudský život. Na záver prednášajúci odpovedal na zvedavé otázky žiakov.

            Autor: Mgr. Juliana Dlugošová

          • Návšteva PEM arény

          • Ani prvé jarné lúče, ktoré ukázalo slnko 17. marca, neodradili našich žiakov 2. - 4. ročníka od návštevy PEM arény. Mnohí z nich predviedli v korčuliach na ľade skvelú jazdu. Obdiv si zaslúžili aj žiaci, ktorí si ich obuli prvýkrát a po necelej hodine na zimnom štadióne vedeli korčuľovať bez pomoci. Unavení, ale nadšení sa so svojimi učiteľkami vrátili do školy. Tešili sa, že v tejto krásnej akcii budú pokračovať opäť o mesiac.

            Autor: učiteľky 1. stupňa

            Fotoalbum: Návšteva PEM arény

          • TESTOVANIE DEVIATAKOV

          • 22. marec 2023 (streda) je riadny termín celoslovenského testovania žiakov 9. ročníka v predmetoch matematikaslovenský jazyk a literatúra

            Prečítajte si základné informácie a včetko ostatné, čo vás o testovaní zaujíma, nájdete tu.

          • Zápis do 1. ročníka na školský rok 2023/2024

          • Základná škola na Levočskej ulici v Starej Ľubovni oznamuje, že v dňoch

            12. 04. 2023 - 14. 04. 2023 v čase od 13:00 do 17:00 hod.

            sa uskutoční zápis žiakov do 1. ročníka na školský rok 2023/2024

            prezenčne v priestoroch hlavnej budovy na prízemí

            Zápis sa týka detí narodených od 01.09.2016 do 31.08.2017 a detí, ktoré mali odklad školskej dochádzky.

            Ulice: Budovateľská, Mýtna, Nám. sv. Mikuláša, 1. mája, Popradská, Vansovej, Zamoyského, Obrancov mieru, Levočská (okrem č. 38), Poľská, Nám. gen. Štefánika, 17. novembra, Zámocká.

            Obce: Mníšek nad Popradom, Kremná

            Zapísať sa môžu aj deti, ktoré nepatria do obvodu školy.

            Prihlášku je potrebné vypísať elektronicky:  Elektronická prihláška

            - Po vyplnení a odoslaní elektronickej prihlášky Vám príde potvrdzovací e-mail.

            - Vytlačenú a podpísanú prihlášku donesiete na zápis spolu s ostatnými dokumentami (občiansky preukaz, rodný list dieťaťa) a poplatkom 15 € na štartovací balíček žiaka 1. ročníka.

            - Ponúkame Vám aj možnosť vytlačiť si prihlášku v škole (bude potrebný kód, ktorý sa Vám zobrazí po odoslaní elektronickej prihlášky a príde Vám aj e-mailom).

            - Deťom, ktoré v uvedenom termíne nebudú môcť prísť na zápis (choroba, karanténa, iné dôvody ), bude zápis umožnený v individuálne dohodnutom termíne.

            Rodič vypíše elektronickú prihlášku, ktorej neoddeliteľnou súčasťou je tlačivo s podpismi oboch zákonných zástupcov a žiadosť o prijatie do školy, a podľa záujmu aj žiadosť o prijatie do ŠKD.

             

            Všetky informácie k zápisu a potrebné tlačivá nájdete na stránke školy: https://zslevocskasl.edupage.org/ v hornom menu: Zápis do 1. ročníka

             

            Tlačivá potrebné k zápisu do prvého ročníka na školský rok 2023/2024:

             

            Tlačivo s podpismi oboch zákonných zástupcov: Tlačivo na podpis oboch zákonných zástupcov

            Žiadosť o prijatie dieťaťa do základnej školy: Žiadosť o prijatie do školy

            Žiadosť o prijatie dieťaťa do ŠKD: Žiadosť o prijatie do ŠKD

             

            Všetky dokumenty vieme rodičom poslať aj poštou, ak o to požiadajú na adrese: zslevocskasl@gmail.com

            Bližšie informácie vám radi poskytneme na telefónnom čísle: 0911 451 401

             

            Videoprezentácia: ZŠ Levočská

            Prezentácia: Prečo si vybrať našu školu

             

            BUDÚCI PRVÁCI, TEŠÍME SA NA VÁS !

            RNDr. Peter Höger, riaditeľ školy

          • Divadelné predstavenie v našej škole

          • Dňa 15. marca 2023 našu školu navštívili traja herci z Divadla Jonáša Záborského v Prešove. Pre žiakov 1. stupňa pripravili predstavenie Zlaté kura - alebo o slastiach a strastiach výchovy detí. Žiaci boli vtiahnutí do deja a pomáhali dotvárať svojimi reakciami jednotlivé scény a výstupy.

            Autor: učiteľky 1. stupňa

            Fotoalbum: Divadelné predstavenie v našej škole

          • Divadelné predstavenie

          • 28. februára zasadli do hľadiska historickej budovy divadla v Spišskej Novej Vsi detskí diváci, aby si pozreli predstavenie čarovného príbehu Perinbaba. Nechýbali medzi nimi ani naši piataci, ktorí so zatajeným dychom sledovali rozprávku o zápase smelého Jakuba so zlou macochou a jej hlúpou dcérou Dorou. Z divadla odchádzali po viac ako hodine bohatší o myšlienku, že v živote nič nie je zadarmo. Ani láska, ani šťastie, pretože o všetko treba bojovať. Domov prišli síce s prázdnymi peňaženkami (veď aké by to bolo bez návštevy obchodného centra Madaras), ale plní zážitkov.

            Autor: triedni učitelia 5. ročníka

        • Olympiáda v nemeckom jazyku - krajské kolo
          • Olympiáda v nemeckom jazyku - krajské kolo

          • 15. februára privítalo prešovské centrum voľného času víťazov okresných kôl olympiády v nemeckom jazyku. Nechýbal medzi nimi ani ôsmak z našej školy Markus Dominik Kozub. V kategórii 1B sa spomedzi 14 súťažiacich umiestnil na peknom 4. mieste.

            Markusovi blahoželáme, ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy a želáme veľa úspechov v ďalších súťažiach.

            Autor: PaedDr. Mária Tirpáková

          • Valentínsky ples

          • "Každý z nás si určite pri slovách Valentínsky ples spomenie na úžasné zážitky z príjemného piatkového večera. Pán riaditeľ slávnostne prestrihol stuhu, čím otvoril  ples a dal deviatakom zelenú. Dievčatá priplávali na parket v krásnych šatách a lodičkách, chlapcov zdobili košele s motýlikmi. Deviataci nám s úsmevmi na tvárach predviedli polonézu, blues, waltz, čaču i bachatu. Publikum tlieskalo a tlieskalo znova, keď sa pred ním objavil gitarista Viktor. Následne zobrala do rúk harmoniku pani učiteľka Boďová, Ondrej husle a za zvuku ich nástrojov sa dali dievčatá do spevu ľudových piesní a tanca. Tie potom vystriedala trojica chalanov, obdivovateľov cyklistiky. Tour de France si doma môže pozrieť každý, ale Tour de Stará Ľubovňa? Po nich na chvíľočku deviatačky vymenili plesové šaty za športové dresy a tancovali na pieseň Waka Waka od Shakiry. Nesmieme zabudnúť na muža s veľkým talentom a obdivuhodnými (alebo skôr zábavnými) schopnosťami - kúzelníka Jaroša a jeho šarmantného asistenta Arpáda. Keď sme sa nasmiali dosýtosti, bolo skvelé zaspievať si pieseň Všetko bude fajn. Tieto slová určite neplatili pre učiteľov, ktorí si pripomenuli  svoje školské časy, keď skúšali pred tabuľou ich. Niektoré z odpovedí boli super, iné menej, ale podstatná bola zábava, v tomto prípade hlavne pre nás žiakov. Na záver sme si vypočuli valentínsku báseň, presunuli sme sa na chodbu a pokračovali v zábave. Jedli sme, pili a tancovali, až kým nás neboleli nohy. Nachvíľu sme sa posadili, aby sme si vychutnali napätie zo žrebovania cien v tombole, z ktorej si takmer každý niečo odniesol domov. Po korunovaní kráľovnej Sandry a kráľa Martina sme sa opäť roztancovali a  tancovali sme ešte dlho po deviatej.

            Za krásny ples ďakujeme hlavne deviatakom, učiteľom a učiteľkám a všetkým žiakom, ktorí doň svojou troškou tiež prispeli."

            Autor: Miriama Pčolková, 8.B

            Korekcia a úprava textu: Mgr. Dagmar Džubáková

             

            Fotogaléria: Valentínsky ples 2022 / 2023

            Video zo zákulia plesu: Valentínsky ples - Behind the scenes

            Video z programu: bude doplnené