• Návšteva planetária v Prešove
          • Návšteva planetária v Prešove

          • Dňa 17. mája 2022 sa žiaci 4.A a 4.B triedy pod vedením Mgr. Ľudmily Jánoškovej a PaedDr. Márie Tirpákovej zúčastnili návštevy Hvezdárne a planetária v Prešove.

            Prvú časť absolvovali v prednáškovej miestnosti, kde si v dokumentárnom filme pozreli planéty Slnečnej sústavy. Po jeho skončení sa presunuli do planetária pozorovať nočnú oblohu, striedanie dňa a noci, výšku Slnka napoludnie počas striedajúcich sa ročných období, fázy Mesiaca a jeho rotácie, či rôzne meteorické roje.

            Návšteva hvezdárne a planetária bola veľmi poučná a zaujímavá. Deti si prehĺbili svoje poznatky týkajúce sa vesmíru a plní zážitkov sa bezpečne autobusom vrátili domov.

            Autor: PaedDr. Mária Tirpáková

            Fotoalbum: Štvrtáci v planetáriu

        • Slávik Slovenska
          • Slávik Slovenska

          • Dňa 12. mája 2022 sa centrom voľného času niesol ľudový spev žiakov 1.-9. ročníka ZŠ a ZUŠ. Konala sa okresná súťaž Slávik Slovenska.

            Našu školu reprezentovala v I. kategórii Katarína Rybovičová z 3.A, ktorá sa zúčastnila speváckej súťaže prvýkrát. V II. kategórii súťažila Nina Tokarčíková z 5.B, ktorá v silnej konkurencii získala 1. miesto s postupom do krajského kola. V kategórii najstarších žiakov nás reprezentovala Veronika Zamišková zo 7.A triedy.

            Dievčatám ďakujeme a víťazke Ninke blahoželáme.

            Autor: Mgr. Veronika Boďová

            Fotoalbum: Slávik Slovenska

        • Talent najmenších
          • Talent najmenších

          • Spev a umelecký prednes našich najmladších žiakov nám tento rok v súťaži Talent najmenších priniesol veľa radosti. Našu školu reprezentovali v speve Sofia Tyrpáková z 1.A a Eliška Šlampiaková z 2.B triedy a v prednese Evanna Petriľaková z 1.B a Olívia Žilová z 2.A triedy. Sofia si vyspievala 2. miestoOlívia vybojovala 1. miesto.

            Naším malým reprezentantom srdečne ďakujeme.

            Autor: Mgr. Veronika Boďová

            Fotoalbum: Talent najmenších

          • Medzníky 2. svetovej vojny

          • Dňa 28. apríla 2022 sa v Centre voľného času v Starej Ľubovni uskutočnila okresná vedomostná súťaž Medzníky 2. svetovej vojny, ktorú organizoval Oblastný výbor Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov v Starej Ľubovni. Tematika bola zameraná na históriu 2. svetovej vojny, Slovenského národného povstania a regionálne dejiny tohto obdobia.

            Trojčlenné družstvo našej školy v zložení žiakov 9.A triedy - Nina Sčensná, Michaela Kovalčík a Matúš Ondrejička obsadilo vynikajúce 1. miesto. V súťaži jednotlivcov sa Nina Sčensná umiestnila na 2. priečke.

            Našim víťazom, priaznivcom histórie, srdečne gratulujeme!

            Vypracovala: Mgr. Mária Budzáková