• Konzultačné hodiny
          • Konzultačné hodiny

          • Milí rodičia,  v tomto školskom roku môžete využiť osobné stretnutie v čase  konzultačných hodín pedagogických a odborných zamestnancov školy na poradenstvo a odbornú pomoc spojenú s výchovou a vzdelávaním vašich detí. Sme tu pre vás každý pondelok v mesiaci od 13.30 do 15.30 hod. v priestoroch základnej školy.

        • Oznam školskej jedálne
          • Oznam školskej jedálne

          • Vázení rodičia, milí žiaci!

            Noví stravníci sú povinní si zakúpiť číp v hodnote 2,- € osobne u vedúcej školskej jedálne.

            Zároveň týmto stravníkom bude pridelené prihlasovacie heslo na prihlasovanie a odhlasovanie z obeda.

            V pondelok 02. 09. 2024 poskytneme obed stravníkom, ktorí budú prihlásení na obed. Prihlásiť žiaka na obed je možné len telefonicky u vedúcej školskej jedálne do piatku 30. 08. 2024 12:00 hod. na telefónnom čísle 0948 820 309, 052 23 88 605.

            Od utorka 03. 09. 2024 poskytneme stravovanie všetkým prihláseným žiakom na stravu.

            Informácie ohľadom stravovania nájdete na lište webovej stránky školy Žiaci a rodičia, sekcia školská jedáleň, prípadne telefonicky u vedúcej školskej jedálne.

            Ďakujeme.

             

        • Slávnostné otvorenie školského roka 2024/2025
          • Slávnostné otvorenie školského roka 2024/2025

          • Milí žiaci, milí rodičia!

             

            Slávnostné otvorenie školského roka 2024/2025

            sa uskutoční  02. 09. 2024 o 9:00 hod.

            v jednotlivých triedach.

            Príchod žiakov do školy bude od 8:50 hod.

             

            Rodičov žiakov 1. ročníka pozývame do ich tried,

            ktoré sa nachádzajú na prvom poschodí v budove školského klubu detí a jedálne.

             

            Obed 02. 09. 2024 bude zabezpečený iba pre žiakov prihlásených na stravovanie.

            Obed sa bude podávať od 10:30 hod.

             

            Ranná činnosť školského klubu detí v čase od 6:30 hod. do 7:30 hod.

            a popoludňajší školský klub detí je zabezpečený od 03. 09. 2024 (utorok).

             

            My sa už tešíme!

          • Letné prázdniny

          • Všetkým žiakom našej školy prajeme príjemné prežitie letných prázdnin

            a tešíme sa na stretnutie v novom školskom roku.

            Kolektív zamestnancov školy

          • Rozlúčka s deviatakmi

          • Dńa 27. júna 2024 sa naši deviataci rozlúčili s učiteľmi a zamestnancami školy v obradnej sieni mestského úradu. K slávnostnej atmosfére svojimi prejavmi prispeli aj poslanec MsÚ PhDr. Dalibor Mikulík a riaditeľ školy RNDr. Peter Höger. Za končiacich žiakov sa prítomným prihovorili Soňa Čandíková a Miriama Pčolková.

            Fotogaléria: Rozlúčka s deviatakmi

          • Maksík

          • Aj hrdinovia z rozprávok sa môžu dostať do ťažkostí. Neveríte? Presvedčili sa o tom žiaci 2. - 4. ročníka našej školy, ktorí sa zapojili do celoslovenskej súťaže MAKSÍK. Počas školského roka pomáhali svojim hrdinom dostať sa z problémov. V piatich kolách riešili rôzne matematické úlohy a hádanky. Na konci bolo ich úsilie odmenené diplomom s poďakovaním za pomoc a peknými cenami. Pozrite sa, ako sa im darilo:

             

            Najmúdrejší Maksáčik

            Šimon Rybovič 2.B

            Olívia Žilová 4.A

            Bruno Sčensný 3.A

            Mateo Oravec 3.A

            Ema Šlampiaková 3.B

            Michal Sklenár 3.B

            Michal Tirpák 3.B

             

            Múdry Maksáčik

            Laura Hricová 2.B

            Anna Chomová 3.A

            Sofia Tyrpáková 3.A

            Tobias Masleják 3.A

            Artúr Konkoľ 3.B

            Sofia Plavnická 3.B

            Patrik Dzubriak 4.A

            Tereza Šebová 4.A

            Ján Kičura 4.B

            Monika Živčáková 4.B

             

            Autor článku: Mgr. Miriam Hnatkovičová

          • Regionálne kolo súťaže v umeleckom prednese poézie a prózy v nemeckom jazyku

          • 12. júna 2024 sa na regionálnom kole v Kežmarku stretli víťazi okresných kôl v prednese poézie a prózy v nemeckom jazyku. Našu školu úspešne reprezentovali žiaci 7.B triedy. Matias Kolačkovský sa v prednese prózy umiestnil na 2. miesteMaxim Jozef Pisarčík obsadil 3. miesto v prednese poézie. Odborná porota ocenila nielen ich výbornú nemčinu, výber ukážky, fonetickú stránku, ale aj kultivovaný prednes. Všetci súťažiaci svojou skvelou recitáciou prispeli k vysokej úrovni tohto podujatia.

            Žiakom blahoželáme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy.

            Autor: Mgr. Daniela Šipošová

          • Plavecký výcvik

          • V termíne od 10. do 14. júna 2024 sa žiaci 3.A, 3.B a chlapci zo šiesteho ročníka našej školy zúčastnili na plaveckom výcviku v ľubovnianskej krytej plavárni.

            Inštruktori rozdelili žiakov do piatich skupín a oboznámili ich s vodným prostredím a jednotlivými plaveckými štýlmi. Hlavný dôraz sa kládol na individuálny prístup zohľadňujúci fyzickú zdatnosť, návyky na pohyb vo vodnom prostredí a na individuálne možnosti dieťaťa. Kurz posmelil neplavcov, posilnil telesnú zdatnosť a imunitu, dodal odvahu k vodnej zábave a tých skúsenejších obdaril novými plaveckými zručnosťami. Keďže všetci boli aktívni, vytrvalí a snaživí, na konci kurzu boli odmenení diplomom. Učitelia a inštruktori sa tešili z pokrokov detí a z bezpečného priebehu výcviku.

            Plavecký výcvik nebol iba o plávaní, hraní a súťažení, ale aj o nezabudnuteľných zážitkoch a v neposlednom rade o upevnení žiackeho kolektívu.

            Autor: PaedDr. Mária Tirpáková

            Fotogaléria: Plavecký výcvik

          • Exkurzia - Čistička odpadových vôd

          • Na hodinách chémie sa siedmaci učili o čistení odpadových vôd. Aby si tento proces vedeli lepšie predstaviť, navštívili Čističku odpadových vôd v Starej Ľubovni. Pod vedením odborníka prešli všetkými technologickými postupmi, ktoré predtým spoznali na hodinách chémie - mechanickým a biologickým čistením odpadových vôd. Žiakov zaujímala najmä hĺbka nádrží (4 - 5m) a dozvedeli sa aj to, že do čističky vedie cca 84 km dlhé potrubie, ktoré znečistenú vodu privádza. Rozprávali sa aj o splachovaní kuchynských olejov a zvyškov potravín a ťažkostiach s ich odstránením.

            Veríme, že sa žiakom exkurzia páčila (aj napriek "vôni"😊)!

            Autor: Mgr. Juliana Dlugošová

            Fotoalbum: Exkurzia - Čistička odpadových vôd

          • Včielky liečiteľky v ŠKD

          • 07. júna 2024 do nášho školského klubu detí zavítali včelári - ujo Jozef, Zdeno, Rudo a Vlado. Našim deťom formou zážitkového učenia priblížili život včiel. Predstavili im postavenie včely matky v úli a úlohu robotníc a trúdov. Deti sa mohli dotknúť včelieho plastu a ochutnať pravý včelí med. Dozvedeli sa zaujímavé informácie, videli praktické ukážky a veci potrebné na chov včiel, ktoré si mali možnosť vyskúšať.

            Autor článku: Mgr. Zuzana Feltovičová

            Fotoalbum: Včielky v ŠKD

          • Športová olympiáda

          • 31. mája sa na dvore našej školy ozýval detský smiech a víťazné ,,Hurá, hurá, hurááá!“ Pri príležitosti MDD si naši žiaci dopriali nielen sladké potešenie, ale aj poriadny športový zážitok. Otestovali pri tom svoju rýchlosť, presnú mušku, ale aj tímovú prácu. Ocenení boli medailami a skvelou diskotékou pod holým nebom. Veď sa na to pozrite sami... Športu zdar 💪

            Autor: Mgr. Ľudmila Štucková

            Fotogaléria: MDD

          • Prírodovedec

          • Posledné májové popoludnie sa na našej škole nieslo v duchu prírodovedných predmetov. Žiaci druhého stupňa si zmerali svoje vedomosti v matematike, informatike, fyzike, chémii a biológii. Hľadali sme najmúdrejšie hlavičky v jednotlivých ročníkoch, ale aj Prírodovedný tím celej školy.

            V piatom ročníku sa najpiatakmi stali Traja majstri v zložení Marko Barnovský, Jakub Ondrej Huba a Barbora Kičurová. V deviatom ročníku vyhral tím s pôvabným názvom Sedmokrásky - Miriama Pčolková, Nicole Tančáková a Stefan Kaan Özdemirci. Traja králi - Miloš Tančín, Maxim Jozef Pisarčík a Matias Kolačkovský - zvíťazili v siedmom ročníku. S rozprávkovým názvom Šmolkovia - Matias Lang, Matúš Muskolay a Peter Aftanas - vyhral tím v šiestom ročníku. Prírodovedcami celej školy a najúspešnejšími ôsmakmi sa stal tím Napoleonových potomkov v zložení Timea Bondrová, Jakub Kober a Jakub Hermel.

            Ďakujeme všetkým žiakom za krásnu účasť v tejto súťaži a víťazom srdečne blahoželáme.

            Autor: PaedDr. Jana Laskovská

            Fotogaléria: Prírodovedec

          • Matematický klokan

          • 26. marca sa aj žiaci našej školy zapojili do najväčšej medzinárodnej súťaže Matematický klokan. Prvý stupeň zastúpilo 30 žiakov, spomedzi ktorých sa ako najúspešnejší ukázal Florián Simoník (1.A). Len traja žiaci reprezentovali druhý stupeň, kde na krásnom 13. mieste s diplomom úspešného riešiteľa sa umiestnil Maxim Dulák (6.B).

            Všetkým žiakom ďakujeme za účasť a reprezentáciu našej školy v tak veľkej matematickej súťaži.

            Autor: PaedDr. Jana Laskovská

          • Beseda s poľovníkom v ŠKD

          • Deti z ŠKD sa zúčastnili na pútavej besede s poľovníkmi a lesníkmi zo Štátnej lesnej správy z Podolínca. Pre našich žiakov mali pripravený zaujímavý program, v ktorom im priblížili ich záslužnú a náročnú prácu. Dozvedeli sa, ako sa starajú o stromy a zvieratá v zime a aké druhy zvierat sa v našich lesoch vyskytujú. Deti so zatajeným dychom počúvali rozprávanie o obyvateľoch lesa. Podľa zvukov, ktoré si vypočuli, sa naučili rozoznávať jeleňa, medveďa, líšku, vlka, sovu, diviaka a kukučku. Lesníci si pre deti pripravili poučné aktivity metódou zážitkového učenia - zhotovenie vtáčej búdky, skladanie zvieracích puzzle a hravou formou rozoznávanie rôznych druhov stromov. Predviedli im zbierku trofejí - muflóna srnca, daniela, jeleňa. Lesníkov sprevádzala krásna plamienka driemavá, ktorú si deti mohli pohladkať. Na záver všetky deti lesníkom poďakovali a zakričali „Lesu zdar!“

            Autor článku: Mgr. Zuzana Feltovičová

            Fotogaléria: Beseda s poľovníkom v ŠKD

          • Východní svätí pre súčasnosť

          • Soňa Čandíková, žiačka 9.B triedy, sa 16. mája 2024 zúčastnila na vyhodnotení výtvarnej súťaže Východní svätí pre súčasnosť, do ktorej sa zapojila v rámci hodiny náboženskej výchovy.

            Prešovský arcibiskup metropolita Jonáš Maxim jej odovzdal diplom za 3. miesto v krajskom kole tejto súťaže a za 2. miesto v celoslovenskom kole v kategórii 5. - 9. ročník základných škôl.

            Srdečnej jej blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu našej školy.

            Autor: Mgr. Slavka Rusnačková

            (Zdroj foto: vlastný + dku.grkatpo)

        • Volejbalový zápas žiakov proti učiteľom
          • Volejbalový zápas žiakov proti učiteľom

          • Už dávnejšie sme mali v žiackej školskej rade myšlienku zorganizovať volejbalový zápas medzi žiakmi a učiteľmi. V stredu 22. mája v popoludňajších hodinách sa napokon na palubovku postavil zmiešaný tím žiakov ôsmeho a deviateho ročníka proti tímu učiteľov. Po troch setoch suverénne vyhrali učitelia, aj keď žiaci sa rozohrali a s každým novým podaním hrali čoraz lepšie. Po záverečnom odpískaní sa im nechcelo skončiť, a tak sa v hre pokračovalo pridaním ďalších dvoch setov. 

            Tím žiakov hral v zložení: Dávid Plavnický, Michal Šebo, Lívia Lichvárová, Timotej Sýkora, Saskia Rovňáková (všetci 9.A), Sára Budzáková, Kiara Blažovská (obe 9.B), Martin Tkáčik, Timea Bondrová, Roman Plučinský, Leo Vasilik (všetci 8.A) 

            Tím učiteľov: Veronika Boďová, Róbert Boško, Dagmar Džubáková, Ľudmila Štucková, Miriam Hnatkovičová a Ján Kavuľa. 

            Autor: Mgr. Nadežda Drobňáková, koordinátorka ŽŠR 

          • Školský pohár SFZ vo futbale chlapcov

          • V piatok 10. mája 2024 sa konalo okresné kolo Školského pohára SFZ chlapcov vo futbale. Na súťaži sa zúčastnilo 9 okresných škôl, ktoré boli rozdelené do troch trojčlenných skupín. V prvom zápase si naši chlapci poradili so žiakmi z Kamienky s vysokým skóre 9:0. V druhom zápase zvíťazili nad rovesníkmi zo ZŠ sv. Cyrila a Metoda v Starej Ľubovni 4:2 a stali sa víťazmi skupiny.

            Vo finálovej skupine sa stretli v prvom zápase so žiakmi ZŠ Komenského v Starej Ľubovni, na ktorých nestačili a prehrali 7:3. V poslednom zápase na turnaji nastúpili proti chlapcom z Jakubian a svojím výborným výkonom ich porazili 4:2 a obsadili konečné 2. miesto.

            Zostava: Leo Štefančík, Patrik Hric, Tobias Kerpčár, Tomáš Jankura, Matúš Repka, Mathias Lang, Radovan Pavlišín, Peter Chlebák

            Chlapcom ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy.

            Autor: Mgr. Adam Vorobeľ

            Fotoalbum: Školský pohár SFZ

        • Škola v prírode
          • Škola v prírode

          • Na tretí aprílový týždeň sa žiaci 4.A a 4.B triedy obzvlášť tešili. Dôvodom ich radosti bol pobyt v škole v prírode.

            V pondelok 15. apríla 2024 prišiel ten dlho očakávaný deň. V hoteli Autis v Dolnom Smokovci nás okrem pána správcu čakal aj kocúr Muro. Bol to náš dobrý kamarát. Každý deň nás ráno pred hotelom vyprevádzal na výlet. Navštívili sme Tricklandiu, Prírodovedné múzeum a Múzeum lyží v Tatranskej Lomnici. Vláčikom sme sa vyviezli k Štrbskému  plesu. Počasie bolo pravé tatranské. Chladné, ale užili sme si aj slniečko a športovanie vonku. Každé popoludnie a večer sme mali bohatý program plný zábavy, hier, súťaží, ba aj tanca.

            Týždeň nám veľmi rýchlo ubehol a niektorým sa nechcelo ísť domov. V piatok na spiatočnej ceste sme sa zastavili v Kežmarku. Pozreli sme si artikulárny kostolík zapísaný v zozname UNESCO a Kežmarský hrad. Domov sme sa vrátili unavení, ale plní dojmov a krásnych zážitkov.

            Autor článku: Mgr. Anna Rabíková

            Videoprezentácia: Škola v prírode 2024 

            (autor videoprezentácie: Mgr. Ľudmila Majkutová)

            Fotogaléria: Škola v prírode 2024 

            (autor fotogalérie: Katarína Michnová)

        • Trieda  so športovou prípravou so zameraním na florbal a futbal.
          • Trieda so športovou prípravou so zameraním na florbal a futbal.

          • V školskom roku 2024/2025 plánujeme otvoriť od 5. ročníka pre chlapcov a dievčatá triedu s rozšíreným vyučovaním  športovej prípravy so zameraním na florbal a futbal.

            Všetky potrebné informácie a prihlášku nájdete na webovej stránke školy v priečinku: Športová trieda 5. ročník.