• Módny týždeň

          • Aktivitu navrhli žiaci 9.A triedy. Zapojili sa všetky triedy od prvého až po deviaty ročník. Každý deň v týždni od 29. januára do 2. februára sa triedne kolektívy obliekali podľa  plánu, ktorý zostavili členovia Žiackej školskej rady:

            Pondelok - Pyžamá; Utorok - Mafiáni, agenti; Streda - Retro; Štvrtok - Rozprávkové postavy; Piatok - Dovolenka

            Módny týždeň" sa stretol s úspechom, obliekali sa nielen žiaci, ale aj vyučujúci a bol príjemným spestrením všedného školského týždňa.

            Autor: Mgr. Drobňáková Nadežda, koordinátorka ŽŠR

            Fotoalbum: Módny týždeň

          • Lienky Anulienky z ŠKD na snehu

          • Radosť zo snehu a pohybu prežívali lienky Anulienky z ŠKD počas sánkovačky na zasneženom kopci. Na svahu sa to hmýrilo deťmi, ktoré si užívali kĺzanie, šmýkanie, gúľanie, váľanie a skákanie. Mráz im síce vyštípal líčka, ale chôdza hore kopcom s výhľadom na mesto Stará Ľubovňa ich zahriala. Do ŠKD sa deti vrátili unavené, ale šťastné z vydareného dňa. Už teraz sa s pani vychovávateľkami tešia na ďalšiu super sánkovačku.

            Autor: vychovávateľky ŠKD

            Fotoalbum: Sánkovačka

          • Kúzelný karneval

          • Karneval nechýbal ani na našej základnej škole! Telocvičňu nám zaplnili víly, klauni, princezné, superhrdinovia, bosorky a množstvo ďalších kreatívnych masiek. Prežili spolu veľa zábavy, tanca a smiechu.

            O program sa postaral kúzelník zo Srandy Bandy.

            Autor: Mgr. Juliana Dlugošová

            Fotogaléria: Karneval

          • Korčuľovanie v PEM aréne

          • Hurá, ideme sa korčuľovať!“ ozývalo sa chodbami školy. Žiaci 2., 3. a 4. ročníka majú možnosť raz do mesiaca vymeniť školské prezuvky za nabrúsené korčule. Skúsenejší si rozvíjajú už osvojené zručnosti, ostatní sa zoznamujú s prvými pohybmi na ľade a v celej PEM aréne znie detský smiech. Ktovie, či raz z našich dievčat a chlapcov nevyrastú majstri v korčuľovaní.

            Autor: Mgr. Barbora Štupáková

            Fotoalbum: Korčuľovanie v PEM aréne

          • Zápis prvákov do knižnice

          • V januári privítala Ľubovnianska knižnica s otvorenou náručou našich prvákov a pasovala  ich za svojich nových čitateľov. Pani knihovníčka previedla žiakov všetkými oddeleniami a informovala ich kde a ako sa vyhľadávajú knihy. V krátkom divadielku trpaslíci Čistko, Boss, Detektív a krásna víla porozprávali deťom, ako sa má s knihami zaobchádzať a čo s nimi robiť nesmú. Po príjemne strávenom čase v knižnici každý odchádzal nielen s čitateľským preukazom, ale aj s knihou pod pazuchou a úsmevom na tvári späť do školy.

            Autor: triedne učiteľky 1. ročníka

            Fotoalbum: Prváci v knižnici

          • Lyžiarsky výcvik

          • V dňoch 15. - 19. januára absolvovali žiaci ôsmeho ročníka lyžiarsky kurz vo Vyšných Ružbachoch. Počas týždňa sa aktívne zapájali do jednotlivých cvičení výcviku, čím nadobudli lepšiu technickú a fyzickú zdatnosť v tomto zimnom športe. Obzvlášť potešil pokrok u žiakov, ktorí stáli na lyžiach prvýkrát a koncom kurzu úspešne zvládli základnú techniku jazdy na svahu a vleku. V predposledný deň pobytu všetci žiaci úspešne absolvovali záverečné preteky. Počasie našim žiakom prialo, a preto jeden deň absolvovali vychádzku do prírody. Nechýbal zábavný program, vďaka ktorému žiaci prehĺbili svoje vzájomné vzťahy.

            Autor: Mgr. Adam Vorobeľ

            Fotoalbum: Lyžiarsky výcvik

          • Šťastné a veselé Vianoce

          •  

             

            Šťastné a pokojné prežitie vianočných sviatkov,

            nech je pre Vás nasledujúci rok

            rokom radosti, šťastia a úspechov!

             

            RNDr. Peter Höger

            a kolektív zamestnancov školy

          • Adventné zdobenie

          • Prichádza sviatočný čas, na ktorý sa dlho teší každý z nás. Čaro vianočnej atmosféry mohli pocítiť aj naši druháci a tretiaci. Tí sa začiatkom decembra zúčastnili na tvorivých dielňach v mestskej knižnici. Vytvorili krásne ozdoby, ktorými skrášlili vianočný stromček na tomto mieste plnom kníh. Žiakov pri ich výrobe sprevádzala ilustrátorka Hedviga Gutierrez. Dozvedeli sa od nej rôzne zaujímavosti o spôsobe ilustrovania kníh.

            Autor: Mgr. Barbora Štupáková

            Fotoalbum: Adventné zdobenie

        • MICRO:TOUR AJ U NÁS
          • MICRO:TOUR AJ U NÁS

          • Micro:bity prvýkrát zavítali aj do našej školy. Micro:bit je malé elektronické zariadenie - mini počítač. Používa sa na vytváranie rôznych projektov a interaktívnych hračiek. Prostredníctvom rádiovej antény vie komunikovať s ďalšími micro:bitmi.

            Na podujatí sa zúčastnili žiaci šiesteho a siedmeho ročníka. Vytvorili 4 skupiny a s lektormi prechádzali jednotlivými miestnosťami, kde postupne riešili 16 úloh.

            V 1. miestnosti sa zoznámili s micro:bitom, tlačidlami, akcelerometrom a kolíkmi. V 2. miestnosti sa učili programovať pomocou blokov a čítať program. V poslednej miestnosti si vyskúšali ovládanie micro:bitu pomocou pomaranča alebo lyžičky.

            Na záver ako malú odmenu dostali materiál na zostavenie svietiacej pohľadnice.

            Atmosféra bola skvelá, žiaci sa navzájom podporovali v digitálnych zručnostiach a snažili sa ponúknuté počítačové technológie využívať tvorivo a tímovo.

            Ďakujeme projektu ENTER a tešíme sa na ďalšie aktivity!

            Autor: Ing. Helena Dufalová

            Fotoalbum: Micro:bity

          • Sme štedrejší

          • Blížiace sa Vianoce sú plné nielen starých, ale aj novodobých tradícií. Jednou z nich je aj chystanie krabíc od topánok pre seniorov. Naši žiaci vkladajú do nich niečo chutné, praktické či zábavné. Niektorí pribalili do nich aj kúsok svojho srdiečka v podobe vianočných pozdravov. V tomto roku sa nám podarilo nachystať 51 škatúľ, ktoré poputujú do domova dôchodcov alebo k osamelým starým ľuďom.

            Ďakujeme!

            Autor: Mgr. Miriam Hnatkovičová

          • Stretnutie s Mikulášom v lesoparku

          • Mikuláš, Mikuláš, čo v tom vreci máš?

            Takto znela otázka detí, ktoré sa v sobotu 9. decembra vybrali so svojimi učiteľkami do zasneženého lesoparku. Členovia športového a športovo - turistického krúžku v našej škole si do batôžkov nabalili špekáčiky i slaninku, teplý čaj a plní očakávania šliapali hore kopcom. Po krátkom oddychu sa začali obzerať, odkiaľ príde Mikuláš s anjelmi a čertmi. A dočkali sa! Z hlbokého lesa sa blížil bradatý deduško so svojimi pomocníkmi. Deťom priniesli sladké balíčky, dokonca si aj spolu zatancovali. A keďže darčekov nikdy nie je dosť, ďalšie ich čakali v lese - stačilo nájsť papierovú vianočnú guľu. Neskôr posilnení opekanou slaninkou a špekáčikmi sa bohatší o nové zážitky vybrali na cestu domov.

            Autor: Mgr. Miriam Hnatkovičová

            Fotoalbum: Stretnutie s Mikulášom v lesoparku

          • Zdravé zúbky

          • Základom zdravých zubov je hygiena ústnej dutiny. Oveľa viac by vám už teraz o tejto problematike vedeli porozprávať naši tretiaci, ktorí sa v stredu 29.11.2023 zúčastnili besedy o zdravých zuboch. Pripravil ju pre nich Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Starej Ľubovni.

            Žiaci sa dozvedeli veľa zaujímavého a poučného o tom, ako si správne zúbky čistiť, či aká strava je pre ich zdravie najlepšia. Už vedia, že do jedálnička by sme mali určite zaradiť mliečne výrobky, vajíčka, ryby a samozrejme ovocie a zeleninu. Ako sa hovorí: Zdravé zuby, šťastný úsmev! 😊

            Autor: Mgr. Juliana Dlugošová

            Fotoalbum: Zdravé zúbky

          • Mikuláš

          • 6. december je pre všetky deti plný radostných očakávaní. Prečo? Príde predsa Mikuláš! Nebolo to inak ani v našej škole.

            Ešte pred prvým zvonením odovzdal Mikuláš so svojimi pomocníkmi čertíkmianjelmi triednym učiteľom starších žiakov balíčky so sladkosťami. Do tried 1. stupňa zavítal osobne. Deti ho už čakali, vítali šťastnými úsmevmi, spevom, básničkami. A Mikuláš, hoc už starý pán s briadkou a fúzami, sa nenechal dvakrát prosiť a pustil sa do spevu s nimi. Pridali sa anjeli, vyskakovali čertíci... Bolože im veselo! Potom porozdával zaslúžené odmeny - balíčky plné dobrôt - a rozlúčil sa. Musel ísť, veď aj inde ho dobré deti očakávali.

            Ďakujeme, Mikuláš, a dovidenia o rok!

            Autorky: PaedDr. Jana Laskovská, Mgr. Dagmar Džubáková, PaedDr. Stanislava Ištoková

          • Babka, dedko 2023

          • 30. novembra sa v Obradnej miestnosti MsÚ v Starej Ľubovni uskutočnilo slávnostné vyhodnotenie 22. ročníka obľúbenej literárnej súťaže Babka, dedko 2023. Jej vyhlasovateľom a organizátorom je Ľubovnianske osvetové stredisko.

            Spomedzi 236 detských prác z 29 okresných škôl odborná porota vybrala a ocenila aj dve vyznania žiačok našej školy: Zoja Čarnotová (6.B) a Viktória Bošková (7.B) si za účasti svojich starých otcov prevzali diplom a vecné ceny. V zborníku bola zverejnená aj práca Filipa Barnovského, žiaka 3.B triedy.

            Našim žiakom srdečne blahoželáme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy.

            Autor: Mgr. Róbert Boško

            Zdroj foto: vlastný + FB Ľubovnianske osvetové stredisko Stará Ľubovňa

            Fotoalbum: Babka, dedko 2023

          • KILO

          • Vianoce si nikto z nás nevie predstaviť bez bohatého stola, na ktorom nesmú chýbať naše tradičné jedlá a dobroty. Každoročne posledný novembrový týždeň mladí ľudia z parlamentu pri centre voľného času zbierajú trvanlivé potraviny, aby v predvianočnom období potešili rodiny v núdzi. Aj naši žiaci pomáhajú a učia sa, čo znamená darovať a pritom nič za to nežiadať.

            Nech každé KILO z tých 142, ktoré sa nám podarilo vyzbierať, prinesie ľuďom v ťažkej finančnej situácii radosť. Veď pomoc sociálne slabším rodinám je krásny a šľachetný spôsob, akým im môže každý z nás obohatiť Vianoce. 

            Za pomoc pri organizovaní zbierky v škole ďakujeme žiakom z 9.B.

            Autor: Mgr. Nadežda Drobňáková, koordinátorka ŽŠR 

            Fotoalbum: KILO

        • Technická olympiáda
          • Technická olympiáda

          • Žiak 7.B triedy Matias Kolačkovský dňa 23.11.2023 úspešne reprezentoval našu školu v okresnom kole technickej olympiády. Vďaka svojim vedomostiam a zručnosti v dielni si vybojoval skvelé 1. miesto.

            Matiasovi ďakujeme a prajeme veľa úspechov v ďalších súťažiach.

            Autor: Mgr. Juliana Dlugošová

          • Súťaž v zbere gaštanov a šišiek

          • Iste ste si všimli, že v našom meste sa ihriská medzi bytovkami renovujú a skrášľujú. V jeseni začalo meniť svoju podobu ihrisko na sídlisku Západ vo vnútroblokovom priestore D, E, F, G. Jeho súčasťou bude aj bosonohý chodník z gaštanov, borovicových a smrekových šišiek. Preto Mesto Stará Ľubovňa v dňoch 5. - 15.11.2023 vyhlásilo 1. ročník súťaže pre materské a základné školy v zbere týchto plodov. Zapojili  sa do nej aj 46 žiaci našej školy od prvákov po deviatakov. Ich úsilie sa vyplatilo! Získali nielen sladkú odmenu, ale aj prvé miesto a cenu pre víťaza - putovný pohár a pozvánku na raňajkový piknik s primátorom mesta v jarných mesiacoch.

            Blahoželáme!

            Autor: Mgr. Miriam Hnatkovičová

            Fotoalbum: Zber gaštanov a šišiek