• Návšteva kina

          • Návšteva kina je mimoriadnym zážitkom nielen pre dospelých, ale hlavne pre deti. Vychovávateľky ŠKD sa s tými našimi vybrali do kina tiež. Pre mnohé z nich to bola jeho prvá návšteva v živote. Celé bolo vyhradené pre nich, a tak si rozprávku mohli užiť bez obmedzení. Deťom sa Zúbková víla páčila, sledovali ju so zatajeným dychom do úplného konca. Odchádzali plné nadšenia z veľkého plátna a reálneho zvuku, ktorý ich úplne vtiahol do deja.

            Autor: Bc. Katarína Farkašová

            Fotoalbum: Návšteva kina

          • Obvodné kolo Olympiády v nemeckom jazyku

          • V ľubovnianskom centre voľného času sa stretli 18. januára víťazi školských kôl v olympiáde v nemeckom jazyku.

            Svoje znalosti si súťažiaci vyskúšali v čítaní, počúvaní s porozumením a v gramaticko-lexikálnom teste s doplňovaním odpovede. Po úspešnom vyriešení nasledovala ústna časť, v ktorej si otestovali svoje komunikačné schopnosti. 

            Záver súťaže bol zameraný na prácu s obrázkom a voľný rozhovor na témy Rodina a Moje záľuby.

            Z okresného kola si v konkurencii 7 súťažiacich v kategórii 1B odniesol krásne 2. miesto Markus Dominik Kozub, žiak 8.B triedy.

            Markusovi blahoželáme a držíme mu palce v krajskom kole.

            Autor: Mgr. Daniela Šipošová

          • Šaliansky Maťko - okresné kolo

          • Dňa 20. januára 2023 sa v Centre voľného času v Starej Ľubovni uskutočnilo okresné kolo v prednese pôvodných slovenských povestí Šaliansky Maťko Jozefa Cígera Hronského.

            Súťaže sa zúčastnili aj víťazi nášho školského kola. Veľké poďakovanie patrí Olívii Žilovej (3.A), Matejovi Petrilákovi (3.B), Tomášovi Jankurovi (4.A), Barbore Šomskej (4.B) a Nele Lichvárovej (6.A) za úspešnú reprezentáciu našej školy.

            Olívia Žilová získala 1. miesto vo svojej kategórii a postupuje do krajského kola.

            Srdečne blahoželáme a držíme palce v ďalších recitačných súťažiach.

            Autor: PaedDr. Mária Tirpáková

            Zdroj fotografií: www.cvc.sk

          • Anglická olympiáda

          • Už v školskom kole olympiády z anglického jazyka, ktoré sa konalo koncom minulého kalendárneho roka, preukázali všetci súťažiaci veľmi slušnú úroveň svojich vedomostí a zručností v tomto cudzom jazyku. Z víťazstva a postupu do okresného kola sa napokon tešili Sofia Malastová (7.B) v kategórii mladších žiakov a Dorota Landorová (9.B) v kategórii starších žiakov. 

            Dievčatá sa počas vianočných sviatkov a zimných prázdnin svedomito pripravovali, čo nám dokázali 19. januára v okresnom kole. To sa konalo v miestnom Centre voľného času. Nielenže sa v konkurencii najlepších angličtinárov okresu nestratili, naše žiačky dokázali v oboch kategóriach zvíťaziť a odniesť si tie najcennejšie diplomy.

            Sofii a Dorote srdečne blahoželáme a budeme im držať prsty v krajskom kole 16. februára. 

            Autor: Mgr. Róbert Boško

            Fotoalbum: Anglická olympiáda

          • Modely buniek

          • Žiaci 6.B počas Vianočných prázdnin nelenili a pripravili si krásne modely buniek, ktoré nám spestrili chodbu. Na výrobu použili množstvo zaujímavých materiálov, napríklad kamene, polystyrén, krepový papier, kartón, korálky, slamky a drôtiky. Pri tvorení si zopakovali organely buniek a rozdiely medzi rastlinnou a živočíšnou bunkou.

            Aj takto môže vyzerať príprava na vyučovanie ;)

            Autor: Mgr. Juliana Dlugošová

            Fotoalbum: Modely buniek

          • Čistička odpadových vôd (exkurzia)

          • Žiaci siedmeho ročníka sa 16. januára 2023 zúčastnili exkurzie v priestoroch Čističky odpadových vôd v Starej Ľubovni, kde si pod vedením odborníka prešli všetky technologické postupy známe z hodín chémie. Počas prednášky sa dozvedeli mnoho nových a zaujímavých informácii, medzi ktoré patrilo aj to, čo všetko sa dá z odpadovej vody zistiť - prítomnosť návykových látok či prítomnosť vírusu spôsobujúceho ochorenie COVID-19 v našom okrese. Bol to príjemne strávený čas, na ktorý žiaci tak skoro nezabudnú.

            Autor: Mgr. Juliana Dlugošová

            Fotoalbum: Čistička odpadových vôd (exkurzia)

          • Šaliansky Maťko

          • Známa súťaž v prednese pôvodných slovenských povestí Šaliansky Maťko Jozefa Cígera Hronského je už mnoho rokov obľúbená aj medzi žiakmi našej školy. Už tradične sa do nej zapájajú  recitátori  2. - 7. ročníka.

            S pripraveným umeleckým slovom sa vo štvrtok popoludní pustili do recitačného zápolenia. Nechýbala pozorná porota ani zvedaví, ale veľmi prajní  diváci. Tí nešetrili potleskom a takýmto pekným spôsobom ocenili a podporili nielen svojich favoritov, ale všetkých recitujúcich.

            Súťažiaci sa naozaj dobre pripravili. Sem-tam sa síce zachvel hlások či z pamäti vypadlo nejaké slovíčko, no ich výkony boli veľmi vyrovnané. Porota tak mala pri rozhodovaní veru ťažkú úlohu.

            V I. kategórii (2. - 3. roč.) zvíťazila Olívia Žilová pred Matejom PetrilákomEliškou Šlampiakovou. V II. kategórii (3. - 4. roč.) sa z 1. miesta tešila Barbora Šomská, druhý skončil Tomáš Jankura a s 3. miestom sa podelili Zoja ČarnotováPatrícia Grošová. V III. kategórii (6. - 7. roč.) si víťazstvo vyrecitovala Nela Lichvárová.

            Všetkým súťažiacim ďakujeme za účasť, blahoželáme k dosiahnutým výsledkom a víťazom držíme palce v okresnom kole.

            Autor: PaedDr. Stanislava Ištoková

            Fotogaléria: Šaliansky Maťko (PaedDr. Mária Tirpáková)

          • Návštevy stredných škôl

          • "Dve dopoludnia na stredných školách v Starej Ľubovni alebo „radšej raz vidieť ako stokrát počuť "

            Deviataci sa budú musieť čoskoro rozhodnúť, na akých školách chcú v budúcnosti študovať.

            Ľubovnianske stredné školy na prelome kalendárneho roka organizujú pre záujemcov o štúdium prehliadky škôl. Ako prvá našich žiakov privítala v decembri na svojej pôde Spojená škola - Obchodná akadémiaSOŠ hotelových služieb a remesiel na Jarmočnej ulici. V novom roku navštívili SOŠ technickú. Všetky školy mali pripravený bohatý program - prehliadku učební, workshopy, praktické činnosti, vedomostné súťaže, interview s absolventmi a ukážky prác žiakov. Stredoškoláci sa pochválili, aké majú možnosti zahraničnej praxe.  

            Na stredných odborných školách sa naši žiaci dozvedeli viac o systéme duálneho vzdelávania. S výchovnou poradkyňou sa po dvoch dopoludniach na jednotlivých školách zhodli na tom, že „radšej raz vidieť ako stokrát počuť“ je staré, ale stále aktuálne a pravdivé porekadlo.

            Autor: Mgr. Nadežda Drobňáková

            Fotogaléria: Návštevy stredných škôl

          • Milé prekvapenie

          • V posledný deň pred odchodom na vianočné prázdniny čakalo žiakov 5.A triedy ešte jedno milé prekvapenie. Tesne pred odchodom domov im boli doručené odpovede na listy, ktoré pred časom napísali Ježiškovi. To bolo radosti! Nedočkavo sa otvárali obálky, čítali popísané stránky, prezerali ilustrácie, ukazovali drobné darčeky... Všetci si vzácnu zásielku zobrali domov a niektorí možno aj priložili pod vianočný stromček.  

            Aj vy by ste chceli list od Ježiška? Skúste mu napísať na budúce Vianoce. Určite odpovie aj vám.

            Autor: PaedDr. Stanislava Ištoková

            Fotoalbum: Milé prekvapenie

          • Vianoce

          • Pokojné prežitie vianočných sviatkov a všetko dobré v novom roku

            žiakom, ich rodinám a priateľom školy

            praje kolektív pracovníkov ZŠ Levočská. 

          • S vločkami a pastiermi do Betlehema

          • Obdobie pandémie prerušilo dlhoročnú tradíciu besiedok, ktoré spríjemňovali blízkym našich žiakov čakanie na najkrajší sviatok v roku. O ich návrat sa postarali žiaci druhého ročníka, ktorí si pre svoje rodiny pod vedením triednych učiteliek pripravili krásny a bohatý program. Básne a piesne v podaní detí zohriali srdiečka rodičov, čo potvrdili aj slzy dojatia v ich očiach. Vianočnú atmosféru doplnil tradičný punč a sladké maškrty. Naši žiaci vystúpili aj pred prvákmi a tí ich odmenili koledami a vinšami.

            Posedenie pri jedličke dopadlo na výbornú a keďže Vianoce sú sviatky pokoja, lásky a rodinnej pohody, tak aj naši žiaci Vám ich zo srdca želajú.

            Autor: Triedne učiteľky žiakov 2. ročníka

            Fotogaléria: Vianočná besiedka

          • Najkrajšia vianočná ozdoba

          • Vianočný čas je obdobím roka, kedy domácnosti aj verejné miesta hýria výzdobou od výmyslu sveta. Školy nie sú výnimkou a naša žiacka rada spestrila toto krásne obdobie súťažou o najkrajšiu ozdobu spojenú s výstavkou.

            Na výstavke sa tak ocitli: háčkovaný snehuliak od Kristínky Kičurovej z 9.B triedy, stromček zo šišiek a drevená dekorácia od Sone ČandíkovejNicoly Tančákovej z 8.B triedy, zimná krajinka a anjel od Kornélie HajdukovejMelánie Matviakovej z 9.A triedy, vianočná guľa a snehuliak od Natálie MarťákovejViktórie Kačmarikovej zo 6.A triedy a papierové ozdoby od žiakov 4.A triedy - Kláry Dziakovej, Patrika Hrica, Tobiasa KerpčáraLea Štefánika. Za kreatívnu prácu si zaslúžili sladké odmeny. Originálne výrobky si odniesli domov, aby nimi skrášlili aj svoje domáce prostredie.

            Autor: Mgr. Nadežda Drobňáková, koordinátorka ŽŠR

            Fotogaléria: Najkrajšia vianočná ozdoba

          • Antireklama drogám, alkoholu a závislostiam

          • Posledné týždne prebiehala na našej škole súťaž o najlepšiu ANTIREKLAMU drogám, alkoholu a závislostiam. Do súťaže sa zapojilo 18 žiakov, ktorých výtvory si môžete pozrieť na tomto odkaze: Antireklama

            Žiaci druhého stupňa hlasovali a vybrali 2 najkrajšie práce. Na 1. mieste sa so svojou prácou umiestnila Iana Losikhina (7.A) s počtom hlasov 23 a Sofia Malastová (7.B) s počtom hlasov 18 získala 2. miesto.

            Všetkým súťažiacim ďakujeme za krásne práce a účasť v súťaži.

            Autor: Mgr. Juliana Dlugošová

            Fotoalbum: Antireklama

          • Vianočné aranžovanie

          • 15.12.2022 sa v CVČ uskutočnila súťaž Vianočné aranžovanie. Úlohou súťažiacich bolo vytvoriť vianočnú dekoráciu vo vintage štýle. Našu školu reprezentovali: Soňa Čandíková (8.B), Nikola Lompartová (6.A), Ema Krafčíková (3.A) a Barbora Mišenková (3. A).

            Súťažiace predviedli svoju šikovnosť, kreativitu a fantáziu, výsledkom čoho boli krásne originálne práce. V silnej konkurencii si veľmi pekné 3. miesto vysúťažila Barbora Mišenková, ktorá bola jednou z najmladších účastníčok súťaže. 

            Srdečne blahoželáme!

            Mgr. Anna Rabíková

            Fotoalbum: Vianočné aranžovanie

          • Mikuláš v našej škole

          • Tradične aj tento rok 6. decembra zavítal do našej školy sv. Mikuláš aj so svojimi pomocníkmi. Navodili príjemnú atmosféru, obdarovali všetkých žiakov a zamestnancov školy sladkosťami hneď ráno pred prvou vyučovacou hodinou. Neskôr obchádzali triedy 1. stupňa ZŠ. Deti s iskričkami v očiach netrpezlivo očakávali milú návštevu. Mikuláša vítali básničkami, pesničkami a úprimne sa tešili, že ich prišiel navštíviť a nezabudol aj na výslužku v podobe sladkostí, ktoré si určite zaslúžili.

            Mikuláška a jeho pomocníkov s úsmevom odprevadili a on sa pobral na ďalšiu cestu za ostatnými deťmi.

            Milý Mikuláš, príď k nám o rok zas!

            Autor: PaedDr. Mária Tirpáková

            Fotogaléria: Mikuláš v škole

          • Stretnutie s Mikulášom v lesoparku

          • Blíži sa čas, ktorý majú deti najradšej - Mikuláš a po ňom Vianoce. Žiaci zo športového a športovo - turistického krúžku sa ich už so svojimi pani učiteľkami nevedeli dočkať, a tak sa v sobotu 3. decembra vybrali za Mikulášom do lesoparku. Toto stretnutie zorganizovalo Centrum voľného času v spolupráci s turistickým klubom v Starej Ľubovni.

            Žiaci absolvovali pešiu túru z mesta do lesoparku a po krátkom oddychu sa začali obzerať, kde by Mikuláš mohol byť. Privolali ho pomocou krátkej básničky a on  prišiel v sprievode anjelov a čertov. V príhovore oslovil deti, aby nevysedávali len pri mobiloch a tabletoch, ale aby sa venovali aj kamarátom, hrám vonku a pomáhali rodičom. Čert im zase tablety schvaľoval a sľuboval hory - doly, len aby ich k sebe nalákal. Na znak dohody sa mu mali podpísať vlastnou krvou. No deti sa oklamať nedali, za čo od Mikuláša dostali sladké balíčky a potom si s ním aj zatancovali. A keďže prekvapení nikdy nie je dosť, rozbehli sa do lesa hľadať ďalšie darčeky. Na záver si opiekli klobásku a slaninku prinesené z domu, aby sa posilnili na spiatočnú cestu.

            Autor: Mgr. Miriam Hnatkovičová

            Fotogaléria: Mikuláš v lesoparku

          • Seniorom z lásky

          • Blíži sa čas Vianoc. Čas, kedy sme štedrejší ako zvyčajne. Chceme obdarovať a potešiť svojich blízkych. No nie každý má to šťastie.

            "Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?" je názov charitatívnej akcie zameranej na pomoc starým ľuďom žijúcim v zariadeniach pre seniorov alebo osamelo. Aj v tomto roku sa do nej zapojili žiaci našej školy. Začiatkom decembra povkladali do krabíc niečo sladké, slané, teplé, voňavé i pre zábavu. Niektorí pribalili aj kus svojho srdiečka v podobe vlastnoručne vyrobeného darčeka, pozdravu alebo vianočného priania. A že tej lásky nebolo málo, svedčí aj množstvo nachystaných krabíc. Bolo ich takmer 90. Naši žiaci ukázali, že im nie sú ľahostajní ani neznámi ľudia. 

            Všetkým ďakujeme!

            Autor: Mgr. Miriam Hnatkovičová

            Fotoalbum: Seniorom z lásky

          • Charitatívna zbierka KILO

          • KILO je zbierka trvanlivých potravín, ktorú organizuje Mládežnícky parlament v Starej Ľubovni od roku 2008.

            Po „covidovej“ pauze sme s radosťou prijali informáciu, že v týždni od 28.11.2022 - 02.12.2022 bude opäť možné zbierať potraviny aj v školách.

            Za zbierku v tej našej je už tradične zodpovedná Žiacka školská rada. Zamestnanci a žiaci prinášajú potraviny, ktoré sa uskladnia na jednom mieste. Mládežnícky parlament si potraviny prevezme, odvezie na prerozdelenie a postará sa o doručenie do sociálne slabších rodín. V tomto roku sme pomohli vyzbieraním 202 kg potravín.

            Všetkým, ktorí sa na zbierke podieľali, srdečne ďakujeme.

            Autor: Mgr. Nadežda Drobňáková

            Fotoalbum: Charitatívna zbierka KILO