• Návrat do škôl - usmernenie
          • Návrat do škôl - usmernenie

          • Na základe rozhodnutia vlády s prihliadnutím na COVID automat a školský semafor sa od pondelka 8. februára 2021 žiaci prvého stupňa ZŠ vrátia do školských lavíc. Návrat do škôl 2021

            Pre vstup do školy bude potrebný negatívny test pre zamestnancov školy ako aj negatívny test jedného zákonného zástupcu žiaka, ktorý s ním žije v spoločnej domácnosti. Źiaci 1. stupňa sa testovať nemusia aj keď presiahli vek 10 rokov.

            Testovanie všetkých dotknutých osôb je možné realizovať v nasledujúcich dňoch v meste Stará Ľubovňa. Zoznam odberných miest a časy odberov sú zverejnené na stránke mesta: Odberné miesta v SL

            Pre žiakov, ktorí sa zúčastnia prezenčnej výučby, bude v prevádzke aj ŠKD a školská jedáleň. Všetci žiaci 1. stupňa, ktorí sa stravovali v ŠJ, sa budú považovať za automaticky prihlásených na stravovanie za doteraz platných podmienok (obedy zadarmo). V prípade pozitivity testu zákonných zástupcov alebo v prípade, že žiak  nenastúpi do školy, je nutné najneskôr do pondelka 08.02.2021 do 8.00 hod. odhlásiť žiaka zo stravovania len telefonicky na tel. čísle 0948 820 309.

            Ak sa zákonný zástupca žiaka odmietne pretestovať, žiak ostáva na dištančnom vzdelávaní. Zákonný zástupca žiaka je povinný zabezpečiť kontakt so školou ohľadne vzdelávania svojho žiaka, ktoré bude prebiehať formou zadávania úloh ako je obvyklé pri chorobe žiaka. Zákonný zástupca v takom prípade príde o právo na OČR-ku. Neprítomnosť žiaka na prezenčnom vyučovaní bude ospravedlnená. Prosíme zákonných zástupcov žiakov, aby o neprítomnosti žiaka na prezenčnej výučbe včas informovali triedne učiteľky.

            Pri príchode dieťaťa do školy v pondelok 08.02.2021 samostatne je potrebné odovzdať Vyhlásenie o bezinfekčnosti Vyhlásenie o bezinfekčnosti. Rodič sprevádzajúci dieťa do ZŠ je povinný sa preukázať pri vstupe do budovy školy negatívnym certifikátom.

            Žiaci majú v škole naďalej povinnosť nosiť rúška.

            V zmysle COVID automatu sa očakáva, že testovanie sa bude cyklicky opakovať každých 7 dní, o čom vás budeme včas informovať.

            Aj keď si uvedomujeme, že opatrenia spojené s návratom žiakov do škôl sú pre niektorých zákonných zástupcov ťažko prijateľné, ukazuje sa, že v aktuálnej situácii sú na zabezpečenie ochrany zdravia a bezpečia našich detí nevyhnutné. Škola rešpektuje usmernenia MŠVVaŠ a usmernenia RÚVZ.

            Ďakujeme za ústretovosť a pochopenie.

        • Dištančné vzdelávanie od 11. januára 2021
          • Dištančné vzdelávanie od 11. januára 2021

          • Na základe rozhodnutia MŠVVaŠ č. 2021/9418:1-A1810 zo dňa 05.01.2021 sa od pondelka 11.01.2021 pokračuje vo vyučovaní dištančnou formou na 1. stupni aj na 2. stupni základnej školy.

            Všetky potrebné informácie nájdete v pokynoch: Pokyny  od 11012021

            O otváraní školy a podmienkach testovania Vás budeme včas informovať.

        • Prerušenie vyučovania 6.A
          • Prerušenie vyučovania 6.A

          • Na základe usmernenia RÚVZ v Starej Ľubovni a v súlade s rozhodnutím ministra školstva č. 2020/15801:1-A1800 zo dňa 28.08.2020 a so súhlasom zriaďovateľa školy Mesta Stará Ľubovňa Vám týmto oznamujeme, že riaditeľ Základnej školy, Levočská 6 v Starej Ľubovni prerušuje prezenčné vyučovanie v 6.A triede od stredy 16.12.2020 z dôvodu nariadenej karantény spôsobenej ochorením COVID-19.

            Žiaci sa budú vzdelávať dištančne v dňoch 16.12. - 18.12. 2020.

            Žiaci 6.A sú zo stravovania v ŠJ v uvedených dňoch automaticky odhlásení.

            RNDr. Peter Höger, riaditeľ školy

        • Svedkovia minulosti
          • Svedkovia minulosti

          • Minulý týždeň sa uskutočnila na našej škole výstava pod názvom Svedkovia minulosti. Táto výstava umožnila žiakom zážitkovou formou oboznámiť sa s rôznymi starými predmetmi z obdobia mladosti svojich rodičov, starých rodičov, prarodičov. Žiaci poprinášali množstvo vzácnych exponátov, ktoré používali naši predkovia pri rôznych prácach (napr. v domácnosti, na poli, vyrábaní rôznych produktov, odevy, mince, písaci stroj, premietačka na fotografie, písaciu tabuľku, staré knihy a literatúru). Poďakovanie patrí aj rodičom, vďaka ktorým na výstave bolo veľké množstvo krásnych a zaujímavých predmetov.

            Autor: Mgr. Andrea Štupáková

            Fotoalbum: Svedkovia minulosti

        • Vesmír
          • Vesmír

          • Tohtoročná návšteva planetária sa nemohla uskutočniť, a tak si žiaci 4.A a 4.B spravili malé planetárium priamo u nás v škole. Veľký záujem o tému vesmír žiaci prejavovali už na hodinách prírodovedy, a to sa odzrkadlilo na vytvorení krásnych projektov “Slnečnej sústavy.” Naše malé planetárium obdivuje celá škola.

            Autor: Mgr. Andrea Štupáková

            Fotoalbum: Vesmír

        • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?
          • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?

          • Krabica od topánok a láska? Ide to k sebe? Ale áno!

            Práve takýto názov nesie celoslovenský projekt, do ktorého sa zapojili aj žiaci 1. stupňa našej školy. Má charitatívny charakter a svoju pozornosť zameriava na pomoc klientom v domovoch sociálnych služieb – našim seniorom, babičkám, deduškom. Deti z 1. – 4. ročníkov celý týždeň nosili drobné darčeky a ukladali ich do pripravených krabičiek. Nezabudnime pripomenúť, že veľké poďakovanie patrí aj ich rodičom za pomoc a ochotu spolupracovať pri tomto diele. Naplnené a pekne zabalené krabice sme 1. decembra 2020 doručili kontaktnej osobe. Starkí si v nich nájdu niečo teplé, sladké i voňavé, ale hlavne tam nájdu kopec lásky, lebo tej sme tam pribalili najviac.

            Autor: Mgr. Anna Rabíková

            Fotoalbum: Krabica plná lásky

          • Halloweenske tekvice

          • V tomto školskom roku, ktorý je výrazne ovplyvnený pandémiou koronavírusu, sa do súťaže o najkrajšie Halloweenske tekvice zapojili len žiaci 1. stupňa. Na kvalite a jedinečnosti odovzdaných výrobkov sa to však neprejavilo. Napokon, posúďte sami ;-)

        • Vyhodnotenie iBobor
          • Vyhodnotenie iBobor

          • Na našej škole súťažilo v termíne 11. 11. 2020 – 16. 11. 2020 spolu 27 žiakov 4. - 9. ročníka. V celkovom vyhodnotení bolo 18 úspešných riešiteľov.

            Výsledky nájdete kliknutím TU.

            Všetkým úspešným riešiteľom blahoželáme.

          • Obnova prezenčného vzdelávania pre 1. stupeň

          • Vážení rodičia!

            Na základe odporúčaní RÚVZ v Starej Ľubovni a v súlade s rozhodnutím ministra školstva č. 2020/15801:1-A1800 zo dňa 28.08.2020 Vám týmto oznamujeme, že riaditeľ Základnej školy Levočská 6 v Starej Ľubovni obnovuje vyučovanie v plnom rozsahu od 10.11.2020 (utorok) podľa rozvrhu hodín pre 1. stupeň.

            V prevádzke bude :

            • škola pre žiakov 1. – 4. ročníka, (5. – 9. ročník pokračujú v dištančnom vzdelávaní),
            • ŠKD (ranná aj popoludňajšia),
            • školská jedáleň (pre žiakov, ktorí budú navštevovať školu).

            Pri nástupe do ZŠ je potrebné odovzdať pri vstupe do budovy vyhlásenie o bezinfekčnosti žiaka, ktoré si môžete stiahnuť po kliknutí na nasledujúci odkaz: Vyhlásenie o bezinfekčnosti

            Do školy môžu nastúpiť iba žiaci, ktorí nie sú v karanténe.

            Do areálu a vonkajších priestorov školy  môže spolu so žiakmi vstúpiť doprovod, ktorý sa v prípade požiadania bude vedieť preukázať negatívnym výsledkom testu na COVID-19, prípadne dokladom o tom, že prekonal COVID-19 (napr. SMS), nie starším ako 90 dní

            V prípade, že sa rodinní príslušníci žiaka nezúčastnili cez víkend celoplošného testovania alebo za posledných 90 dní neprekonali COVID-19, odporúča ministerstvo školstva takéto dieťa neposielať do školy. (V takomto prípade môže rodič ospravedlniť neprítomnosť žiaka na vyučovaní u svojho triedneho učiteľa v rozsahu piatich dní, počas ktorých prebieha vyučovanie). V prípade, ak žiak netestovaných rodičov do školy nastúpi, rodič bez testu môže žiaka odprevadiť iba po bránu školy.

            O prípadných zmenách v prevádzke vás budeme aj naďalej  informovať prostredníctvom stránky školy v závislosti od meniacej sa situácie. Ďakujeme za trpezlivosť a spoluprácu.

             

        • Oznam - Dištančné vzdelávanie 1. stupeň
          • Oznam - Dištančné vzdelávanie 1. stupeň

          • Riaditeľ základnej školy oznamuje rodičom a žiakom, že vzhľadom na karanténne opatrenia bude v dňoch od 03.11.2020 (utorok) do odvolania na I. stupni prebiehať dištančné vzdelávanie prostredníctvom elektronickej komunikácie s pedagogickými zamestnancami školy nasledujúcimi formami:

            - využívaním aplikácií Zoom, Teams

            - prostredníctvom portálu EduPage

            - prostredníctvom e-mailovej komunikácie

            Žiaci 1. – 4. ročníka sa budú učiť online z domu podľa upraveného rozvrhu. V týždni od 03.11.2020 - 05.11.2020 budú mať denne len 2 hodiny a to SJL a MAT. Každý triedny učiteľ si rozvrhne vyučovacie hodiny podľa potreby tak, že v jeden deň budú maximálne 1-2 hodiny online v trvaní 40 minút.

            Komunikácia s vyučujúcimi je povinná. V prípade, že sa žiak nemôže zúčastniť online vyučovania alebo zaslať vypracované zadania vyučujúcim, je potrebné o tom informovať triedneho učiteľa a udať dôvod. Inak bude absencia vykázaná ako neospravedlnená.

            Zároveň sa prerušuje prevádzka ŠKD a školskej jedálne. Žiaci sú zo stravovania v ŠJ v uvedených dňoch automaticky odhlásení.

            Sledujte pravidelne stránku školy.

            RNDr. Peter Höger, riaditeľ školy

        • Oznam
          • Oznam

          • Vážení rodičia,

            na základe rozhodnutia Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu si Vás dovoľujeme informovať, že sa od 26.10.2020 do 27.11.2020:

            • realizuje prezenčná výučba žiakov 1. stupňa v škole,
            • prevádzkujeme činnosť ŠKD pre 1. stupeň,
            • ostáva v prevádzke stravovanie v školskej jedálni pre žiakov 1. stupňa,
            • žiaci 2. stupňa sa budú vzdelávať dištančne (bližšie informácie dostanete prostredníctvom triednych učiteľov),
            • účasť na dištančnom vzdelávaní je povinná,
            • žiaci 2. stupňa sú z obedov v školskej jedálni automaticky odhlásení,
            • jesenné prázdniny sa presúvajú z 29. a 30. októbra 2020 na 30. októbra a 2. novembra 2020. Ide o piatok a pondelok. Pribudnú nové prázdniny aj v piatok 6. novembra 2020 a v pondelok 9. novembra 2020.

            V prípade akýchkoľvek zmien Vás budeme bezodkladne informovať. Sledujte, prosím, našu webovú stránku.

            RNDr. Peter Höger, riaditeľ školy

             

             

             

        • Stonožkové čítanie
          • Stonožkové čítanie

          • Tak sme sa konečne dočkali vyhodnotenia súťaže Stonožkové čítanie za školský rok 2019/20. Z dôvodu pandemických opatrení sa zrealizovalo priamo v triedach školy, kde ocenenia prišli odovzdať riaditeľka Ľubovnianskej knižnice Mgr. Elena Vranovská a Mgr. Zuzana Lukačovská.

            Celkovým víťazom spomedzi kolektívov sa s počtom 350 prečítaných kníh stala 3.B trieda (terajšia 4.B), čím putovná „Zlatá Stonožka“ opäť ostáva v našej škole. Na druhom mieste sa s 302 prečítanými knihami umiestnila 3.A (terajšia 4.A trieda). Za jednotlivcov bola ocenená Lilien Čižmárová zo 4.B, ktorá zo všetkých zapojených žiakov prečítala najviac kníh (194) a dostala poďakovanie aj za účasť v letnej čitateľskej súťaži. Druhé miesto potešilo Emu Pištejovú zo 4. A triedy. Ohodnotení boli aj žiaci, ktorí prečítali viac ako 40 kníh -  štvrtáci Jakub KostúrLucia Čurejová.

            Aj ostatní žiaci malou kvapkou čítania prispeli k umiestneniu svojich tried a dostali ako darček červené šiltovky, ktoré si s veľkou radosťou natiahli na hlavy.

            Všetkým oceneným kolektívom i jednotlivcom blahoželáme v duchu hesla „Čím viac čítaš, tým viac vieš...“

            Autor. Mgr. Veronika Boďová

            Fotoalbum: Stonožkové čítanie

        • Európsky deň jazykov
          • Európsky deň jazykov

          • Európsky deň jazykov je venovaný oslave európskych jazykov. Jeho cieľom je okrem iných rozvíjať jazykovú a kultúrnu rôznorodosť a podporovať štúdium jazykov v školách a vo voľnom čase.

            V tomto školskom roku sme pre pandémiu vynechali spoločné aktivity a žiaci sa venovali rôznym činnostiam iba vo svojich triedach. Najmladší žiaci sa učili farby, čísla a pozdravy v jazykoch našich susedov a kreslili vlajky krajín, ktoré majú na svojej zástave tie isté tri farby ako na našej – biela, modrá, červená. Starší spievali karaoke, kreslili idiomy v angličtine a zapojili sa aj do projektu e-Twinning, v ktorom si žiaci vymieňali pohľadnice s pozdravom a informáciou o svojej krajine. Dostali sme pozdravy z Nemecka, Poľska a Chorvátska. Žiačky 9. ročníka navrhli aj logo Európskeho dňa jazykov a návrh sme zaslali do súťaže o najlepší dizajn trička. Nakoľko sa na našej škole vzdelávajú aj žiaci z iných krajín, aj oni dostali príležitosť povedať všetkým hlavné fakty o svojej krajine. Medzi projektmi sa tak ocitli aj plagáty o Ukrajine, Mongolsku a Číne. 

            Žiakov a učiteľov tieto nezvyčajné aktivity zaujali a strávili príjemný deň.

            Autor: Mgr. Alena Tomková

            Fotoalbum: Európsky deň jazykov

        • Obnova vyučovania od 21.09.2020
          • Obnova vyučovania od 21.09.2020

          • Vážení rodičia!

            Na základe odporúčaní RÚVZ v Starej Ľubovni a v súlade s rozhodnutím ministra školstva č. 2020/15801:1-A1800 zo dňa 28.08.2020 Vám týmto oznamujeme, že riaditeľ základnej školy Levočská 6 v Starej Ľubovni obnovuje vyučovanie v plnom rozsahu od 21. 09. 2020 podľa rozvrhu hodín aj pre triedy: III.A a IV.B. Pre prihlásených žiakov je zabezpečená strava. 

            Žiadam rodičov týchto žiakov o vyplnenie tlačiva: Vyhlásenie zákonného zástupcu

            RNDr. Peter Höger, riaditeľ školy

        • Obnova vyučovania od 18.09.2020
          • Obnova vyučovania od 18.09.2020

          • Vážení rodičia!

            Na základe odporúčaní RÚVZ v Starej Ľubovni a v súlade s rozhodnutím ministra školstva č. 2020/15801:1-A1800 zo dňa 28.08.2020 Vám týmto oznamujeme, že riaditeľ základnej školy Levočská 6 v Starej Ľubovni obnovuje vyučovanie v plnom rozsahu od 18.09.2020 podľa rozvrhu hodín aj pre triedu: VII.B. Pre prihlásených žiakov je zabezpečená strava. 

            Žiadam rodičov týchto žiakov o vyplnenie tlačiva: Vyhlásenie zákonného zástupcu

            Triedy III.A, IV.B zostávajú na dištančnom vzdelávaní. Žiaci z týchto tried počas dištančného vzdelávania sú z obedov odhlásení. Žiadam rodičov o denné sledovanie informácií na stránke školy.

            RNDr. Peter Höger, riaditeľ školy

        • Obnova vyučovania od 17.09.2020
          • Obnova vyučovania od 17.09.2020

          • Vážení rodičia!

            Na základe odporúčaní RÚVZ v Starej Ľubovni a v súlade s rozhodnutím ministra školstva č. 2020/15801:1-A1800 zo dňa 28.08.2020 Vám týmto oznamujeme, že riaditeľ základnej školy Levočská 6 v Starej Ľubovni obnovuje vyučovanie v plnom rozsahu podľa rozvrhu hodín aj pre triedy: VII.A, VIII.A. Pre prihlásených žiakov týchto tried je zabezpečená strava. 

            Žiadam rodičov týchto žiakov o vyplnenie tlačiva: Vyhlásenie zákonného zástupcu

            Pre triedy III.A, IV.B, VII.B prechádzame na dištančné vzdelávanie od 16.09.2020 do odvolania z dôvodu testovania kontaktov. Žiaci z týchto tried počas dištančného vzdelávania sú z obedov odhlásení. Žiadam rodičov o denné sledovanie informácií na stránke školy.

            RNDr. Peter Höger, riaditeľ školy