• Šiestaci na mestskom úrade

          • V rámci hodiny občianskej náuky žiaci šiesteho ročníka navštívili mestský úrad. V obradnej sieni ich privítala a úradom sprevádzala pani Monika Dušeková, ktorá im porozprávala o práci primátora, poslancov, fungovaní mestského úradu a polície.

            Takáto vyučovacia hodina je príkladom toho, že získavanie vedomostí sa nemusí realizovať len v triede. Skutočné vzdelávanie prichádza, ak žiaci môžu svoje vedomosti aplikovať a skúmať v reálnom svete.

            Autor: Ing. Helena Dufalová

            Fotoalbum: Šiestaci na MsÚ

          • Dejepisná exkurzia

          • 17. apríla sa žiaci 9. ročníka vydali po stopách 2. svetovej vojny. Navštívili Vojenské historické múzeum vo Svidníku, Údolie smrti a svoje putovanie zakončili v obci Tokajík, kde sa odohrala tragédia, počas ktorej bolo zastrelených 32 obyvateľov a obec bola vypálená.

            "História je nemenná. Udalosti, ktoré sa stali, nikto nezmení, nikto ich neprepíše. Jediné, čo môžeme urobiť, je z histórie sa poučiť a žiť tak, aby to, čo sa do nej zapísalo mnohokrát krvou, sa nikdy viac nezopakovalo."


            Autor: Mgr. Mária Budzáková

            Fotoalbum: Dejepisná exkurzia

          • Deň narcisov 2024

          • 💛 Žltý kvet nádeje v našej škole 💛

            18. apríla sme v zbierke na Deň narcisov vyzbierali 234,41 €

            ĎAKUJEME !

          • Medzníky 2. svetovej vojny

          • Dňa 18.4.2024 sa konal v CVČ 10. ročník vedomostnej súťaže Medzníky 2. svetovej vojny. Tematika bola zameraná na dejiny tohto svetového konfliktu, SNP a udalosti z nášho regiónu. Trojčlenné družstvo historických nadšencov z našej školy si v tejto okresnej súťaži vybojovalo krásne druhé miesto. Srdečne blahoželáme Miriame Pčolkovej (9.B), Timotejovi Sýkorovi a Michalovi Šebovi (obidvaja 9.A).

            Autor: Mgr. Mária Budzáková

          • Beseda s policajtom

          • Naši deviataci sa 18. apríla zúčastnili besedy s príslušníkom policajného zboru, kapitánom Ing. Milanom Ženčuchom. Témou bola trestnoprávna zodpovednosť detí a mládeže. Pán kapitán rozprával veľmi zaujímavo, pútavo a vysvetlil žiakom napríklad dôsledky kyberšikanovania či užívania nikotínových vrecúšok. Beseda bola ozvláštnená aj skutočnými príbehmi, ktoré žiakov zaujali najviac. Ďakujeme.

            Autor: Mgr. Juliana Dlugošová

        • Pytagoriáda - okresné kolo
          • Pytagoriáda - okresné kolo

          • Milovníci a nadšenci rýchleho počítania si merali svoje sily 9. a 10. apríla v okresnom kole Pytagoriády. Potešilo nás 2. miesto Maxima Jozefa Pisarčíka zo 7.B v kategórii P7. K úspešným riešiteľom s vynikajúcimi výsledkami sa zaradili aj Jakub Hermel (8.A), Sofia Malastová (8.B), Leo Lampart (3.B), Rudolf Smrek a Michal Sklenár (obidvaja 3.B). 

            Všetkým súťažiacim blahoželáme k úspechu a prajeme im vždy rýchle a správne rozhodovanie. 

            Autor: PaedDr. Jana Laskovská 

          • Deň narcisov 2024

          • Milí rodičia a priatelia našej školy,

            Liga proti rakovine pomáha na Slovensku onkologickým pacientom a ich blízkym už 34 rokov aj vďaka známej zbierke Deň narcisov, ktorá sa bude konať i prostredníctvom dobrovoľníkov z našej školy už tento štvrtok - 18. apríla. V tento deň, pripnutím kvietku narcisu, môžeme vyjadriť spolupatričnosť onkologickým pacientom a dobrovoľne ich finančne podporiť.

            Viac o možnostiach prispenia ako i konkrétnej pomoci onkologickým pacientom, ktoré realizuje Liga proti rakovine nájdete na www.dennarcisov.sk.

        • Riaditeľské voľno 12.04.2024
          • Riaditeľské voľno 12.04.2024

          • Dňa 12. apríla 2024 (piatok)

             riaditeľ školy udeľuje žiakom voľno

            v  súlade s § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z.

            V tento deň  sa nevyučuje

            a nebude v prevádzke

            školský klub detí a  školská jedáleň.

             

            Vyučovanie bude pokračovať podľa platného rozvrhu hodín od 15. 04. 2024.

          • Hviezdoslavov Kubín - okresné kolo

          • Dňa 23.03. sa v ľubovnianskom Dome kultúry uskutočnil už 70. ročník recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín. Našu školu v 3. kategórii reprezentovala Soňa Čandíková, žiačka 9.B triedy. V okresnom kole porotu zaujala prednesom prózy Čepiec od Kataríny Kucbelovej a v súťaži sa umiestnila na 3. mieste.

            Soni blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu školy.

            Autor: Mgr. Dagmar Džubáková

          • Exkurzia s Fruxikom

          • 20. marca navštívili deti z ŠKD so svojimi vychovávateľkami firmu GAS FAMILIA, ktorá im prezentovala výrobu 100% ovocnej šťavy, octu, horčice a alkoholu. Prehliadkou závodu ich sprevádzali pracovníčky firmy, od ktorých sa dozvedeli veľa nových informácií o postupe výroby ich produktov. Samozrejme, nemohla chýbať ochutnávka osviežujúcich štiav a chutných jabĺčok. Celú atmosféru deťom spríjemňoval maskot FRUXIK, z ktorého mali veľkú radosť. Exkurzia ich obohatila a bola pre nich zaujímavým zážitkom.

            Autorky: vychovávateľky ŠKD

            Fotoalbum: Exkurzia s Fruxikom

          • Personalizované rovesnícke učenie a kritické myslenie - workshop

          • Žiaci 8. ročníka mali vo štvrtok 26. marca možnosť spoznať prácu dobrovoľníkov z komunity mladých ľudí, ktorá na Slovensku pracuje pod názvom DigiPEERS. Lektori Dominika Adamovičová a Patrik Mirga pripravili pre žiakov aktivity, pri ktorých sa zamýšľali nad podstatou kritického myslenia a jeho fungovaním v každodennom živote. Výsledkom skupinovej práce boli plagáty o rozdieloch medzi kritickým a nekritickým myslením. 

            Autor: Mgr. Nadežda Drobňáková

            Fotoalbum: Workshop

          • Biblická súťaž - okresné kolo

          • Súťaž, ktorá sa uskutočnila 21. marca v ZŠ v Kamienke, má za cieľ výchovu k hodnotám a medziľudským vzťahom na základe spoznávania postáv a udalostí z Biblie.

            V kategórii A nás reprezentovalo družstvo týchto žiakov:
            Alica Strišovská (2.A)
            Šimon Rybovič (2.B)
            Diana Najmiková (2.B)

            Druhákom, ktorí sa umiestnili na 3. mieste, blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu školy.

            Autor: Mgr. Slavka Rusnačková

        • Návšteva kostola sv. Mikuláša
          • Návšteva kostola sv. Mikuláša

          • V rámci hodiny náboženskej výchovy navštívili 12. marca žiaci 5. ročníka so svojimi učiteľkami Mgr. Máriou Grešovou a Mgr. Slavkou Rusnačkovou farský kostol sv. Mikuláša v Starej Ľubovni. Pred chrámom ich čakal Jakub Ondrej, sprievodca z informačného centra. Oboznámil ich s časťami a zariadením kostola, spomenul aj informácie z histórie jeho stavby. Žiaci mali priestor na otázky i čas na prehliadku chrámu. Na záver sa poďakovali za slová, ktoré ich obohatili a exkurziu ukončili modlitbou.

            Autor: Mgr. Slavka Rusnačková
             

          • Florbal - okresné kolá

          • V dňoch 21. - 22. marca sa uskutočnili okresné kolá vo florbale žiakov a žiačok základných škôl.

            Naše dievčatá obsadili veľmi pekné 2. miesto, keď po víťazstvách v základnej skupine nad rovesníčkami z Veľkého Lipníka a Jakubian nestačili vo finálovom stretnutí na súperky zo ZŠ s MŠ sv. Cyrila a Metoda. Srdečne blahoželáme k peknému úspechu!

            Chlapci odohrali svoju základnú skupinu v našej telocvični. V prvom zápase si poradili so žiakmi z Hniezdneho pomerom 12:3. O postupujúcom do finálovej skupiny sa rozhodlo v stretnutí proti tímu z Jakubian. Napínavý a emotívny súboj zvládli len o jediný gól lepšie súperi, a tak sa tento rok naši žiaci neprebojovali do záverečnej časti turnaja. 

            Všetkým žiakom a žiačkám ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy.

            Autor: Mgr. Róbert Boško

            Fotoalbum: Florbal - okresné kolá

          • Spelling Bee

          • Mimoriadne obľúbená súťaž v hláskovaní anglických slov SPELLING BEE si našla aj tento rok svojich priaznivcov. Víťazi triednych kôl si zmerali svoje sily v školskom kole, ktoré bolo plné napätia, zábavy, ale hlavne koncentrácie.

            Tohtoročné výsledky:

            1. miesto: Alexandra Virostková (6.A)

            2. miesto: Tatiana Tkáčiková (5.A)

            3. miesto: Maxim Dulák (6.B)

            Víťazom srdečne gratulujeme.

            Autori: Mgr. Mária Budzáková, Mgr. Nadežda Drobňáková

            Fotoalbum: Spelling Bee

          • Ponožková výzva

          • Každoročne si 21. marca pripomíname Svetový deň Downovho syndrómu. Tento rok sa niesol v duchu hesla Skončime so stereotypmi!

            Ľudia s mentálnym znevýhodnením majú individuálnu identitu, ale záujmy a schopnosti ako každý iný. Downov syndróm je iba niečo, čo túto komunitu spája. Všetci sme rozdielni a zároveň rovnakí. Zaslúžime si rovnaké príležitosti, zaobchádzanie aj miesto v spoločnosti.  

            Už tradične si v našej škole v tento deň obúvame dve rozdielne ponožky, čím dávame najavo, že inakosť je normálna a patrí do nášho života.

            Autor: koordinátori Mgr. Nadežda Drobňáková, Mgr. Juliana Dlugošová

            Fotoalbum: Ponožková výzva